Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimecres, 3 de març del 2021

Apunts Assemblea Bressol 3.2.21 i convocatòries 8M

1. Noves informacions: 

    1.1. Instància sobre el desplegament de la categoria funcionarial a l'Ajuntament que hem registrat

            VEURE INSTÀNCIA


     1.2. Reunió Neus Munté (junts x cat). 


A la reunió hem contextualitzat el tema que ens preocupa i explicat com l’Ajuntament a través del seu dictamen expressa que no poden desplegar la categoria B funcionarial.


Junts x Catalunya ens pregunta si com a col·lectiu volem que portin  a debat a una comissió de l’Ajuntament, el següent tema:


Altres comunitats han fet el següent, a través d’un decret fet pel govern es pot donar permís a l’Ajuntament per desplegar la B, per tenir aquest marc legal caldria un any de marge.

JXC proposa demanar per la creació d’aquest decret. 


Aquest partit polític faria aquesta demanda a través d’un debat obert públic o per escrit privat, aquesta última opció pot trigar més temps.


En assemblea es decideix contestar que si que estem d’acord en que portin a la comissió de l’Ajuntament aquesta iniciativa.


2. Organitzem una acció pel 8M.


    2.1 Mobilitzacions bressol 8M: 


El dia de la dona és un dia important per sortir al carrer a reivindicar la nostra lluita, com sabem un dels punts del nostre manifest és:


Denunciem:

  • Ampliació de l'esquerda salarial, tot precaritzant-nos laboralment. L'Ajuntament està contribuint a ampliar l'esquerda salarial entre homes i dones, castigant les seves treballadores d'un sector majoritàriament feminitzat i, alhora, repercutint en el reconeixement professional i social d'aquestes com a servidores públiques.

Exigim:


  • Eliminació de l'esquerda salarial. Que no es produeixi cap mena de discriminació per raó de sexe, ni s'infravalora al col·lectiu feminitzat de les escoles bressol. Una baixada de categoria implica una desvaloració de la feina i perjudica econòmicament també a efectes de jubilació. D'entrada l'Ajuntament pot arribar a prometre mantenir les condicions, però amb un canvi de govern això es pot veure modificat.


Acordem la següent mobilització.


Accions al matí:


  • Punt de sortida: (Docents d’ensenyament )

9h parada de metro Urgell (sortida Villarroel amb Sepulveda)

  • Educadores bressol 12:30 METRO Jaume I  P/dels Angels.

Enganxar missatges a les valles del Ajuntament i unir-nos als companys d’ensenyament.

Anar amb samarretes grogues , pancartes, cartell, manifest


Accions de tarda:


  • Concentració  a la tarda on conflueix tothom.

  • Bloc de Bressol a les 17:30 a Palau Robert 

Samarretes grogues, pancartes, cartells, manifest...