Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 8 de novembre del 2019

ASSEMBLEA BRESSOL 12.11.19 18h IMEB. PROU PRECARIETAT.

Les educadores bressol de l'Ajuntament de Barcelona diem prou davant l'embat de l'administració per precaritzar les condicions laborals de les educadores. 

En primer lloc, hem sortit mal parades en el conveni de l'Ajuntament recentment signat, on ens discriminen en el complement d'experiència, en el concepte d'atenció directe o en el complement de direccions que comporten una reducció del salari en comparació amb salaris de la mateixa categoria professional. També, enguany, les interines amb reducció de jornada no l'han pogut compactar. A més les reduccions de jornada per cura d'infant no s'han pogut començar a gaudir fins l'octubre tot i que les treballadores la van sol·licitar al juliol. I per rematar-ho ens arriba la notícia que ens volen abaixar la categoria professional, de ser un A2 per passar a ser C1. 

Per altra banda, no oblidem la qualitat del servei: el benestar i educació dels infants. Les ràtios són insostenibles, no hi ha suport suficient pels infants amb NEE i l'atenció que reben els infants està molt lluny de la lloada excelencia. 

Tot plegat sembla una mostra del que pensen l'administració i els partits polítics que governen l'Ajuntament sobre l'educació de la petita infància. S'omplen la boca i publiciten la importància d'aquesta etapa educativa, però pel darrere precaritzen les treballadores i descuiden l'atenció i educació dels infants. Sembla evident que hi ha també una discriminació de gènere: com sempre la tasca que fem majoritàriament les dones és menyspreada. 

Ja n'hi ha prou!