Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimecres, 13 de novembre del 2019

Apunts assemblea bressol 12N 19

Davant de la informació rebuda i després de la reunió  amb gerència i directora de recursos a l'IMEB sobre el canvi de categoria de les educadores bressol a través de les oposicions, es va celebrar una assemblea de treballadores d'escoles bressol el mateix dia a la tarda on hi van participar al voltant  de 200 educadores, amb el següent ordre del dia: 
1. Informació per part de la CGT
2. Informació de l'Associació d'Educadores Bressol Municipals de Barcelona respecte consulta legal.
3. Torn de paraules i debat
3. Propostes d'accions i acords. 

La CGT vam repartir un document amb la informació i el nostre posicionament respecte a les oposicions i la categoria de les treballadores bressol. En resum, pensem que no podem acceptar una baixada de categoria a C1 atès que aquesta correspon a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Tot i que al·leguin que el canvi de categoria no canviaria el líquid a percebre en la nòmina perquè ho compensaran amb els complements, no és veritat que les condicions siguin les mateixes perquè: 
a. Els complements es poden modificar des de les administracions locals i amb, per exemple, un canvi de govern, podrien decidir abaixar-los. 
b. Un C1 cotitza menys que un A2, ja que la cotització depèn del sou base i la destinació, que venen marcades per la categoria. 
c. Creiem que, a banda del salari, una baixada de categoria que no correspon a la titulació de la treballadora, atempta en contra del valor que se li dóna com a professional. 

També vam informar que el divendres 15 de novembre s'ha convocat a tots els sindicats de la mesa general de negociació, on la CGT tenim representació, per exposar la situació a RRHH de l'Ajuntament, carrer de l'Escar, 1.

A més, vam comentar altres temes que des de fa mesos estem treballant que tenen a veure amb la discriminació de les educadores bressol com són: 
a. El complement d'experiència
b. El concepte d'atenció directa. 
c. La no possibilitat de compactar les reduccions de jornada per cura d'infant.
d. El fet que les treballadores que cobreixen les reduccions de jornada i substitucions de tot el curs finalitzin el contracte el 15 de juliol. 
e. El fet que enguany les reduccions de jornada de nova petició no hagin pogut començar fins l'octubre. 
f. Les ràtios. 
g. L'atenció d'infants amb NEE


Des de CGT pensem que ja acumulem un seguit de greuges, tant per les treballadores com pels infants, que fan necessari emprendre accions per revertir la situació. 

Acords


  • S'està en desacord unànimement en acceptar la categoria C1 per totes les treballadores. 
  • S'està d'acord en el fet que cal emprendre accions.
  • Cal lluitar també per tots els altres greuges i pel benestar i els drets dels infants. 
  • Es creen dues comissions, una legal i l'altra d'accions. 
  • Per començar es farà un manifest i roda de premsa.
  • Propera assemblea el dijous 21 de novembre de 2019 a les 18h a l'IMEB.