Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 13 de març del 2020

Comunicat respecte el COVID19

Davant la situació excepcional que estem vivint, us fem saber que totes les delegades de CGT continuem treballant des de casa i estem disponibles com sempre per a qualsevol consulta que tingueu.

Us recordem les mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus:


  • S’estableix el tancament de tots els centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya (fins al proper 27 de març).
  • Se suspenen els serveis de transport i de menjador escolar.
  • El personal que hi presta serveis no assistirà als centres i serveis educatius mentre es trobi en vigor aquesta mesura excepcional. Aquest personal ha de romandre disponible dins la seva jornada laboral habitual.
  • En relació amb el procediment de preinscripció escolar s’establiran els mecanismes necessaris per facilitar el lliurament de la documentació per als casos en que no es pugui fer aquest tràmit telemàticament.
  • Se suspenen les estades a les empreses de l’alumnat que realitzar Formació en Centres de Treball. Les estades en empreses en modalitat de Formació Professional Dual queden subjectes a les instruccions que determinin les empreses on es realitzin aquestes estades o l’autoritat laboral competent.

Adjuntem la Instrucció de l'Ajuntament i el Pla de Contingència enviat des de l'IMEB

Adjuntem també el comunicat de la Junta de Personal i Comité d'empresa de l'Ajuntament de BCN després de la reunió en motiu del covid19 mantinguda el 13 de març..

Respecte l'actuació negligent de l'Ajuntament i l'IMEB per haver fet anar a treballar a les educadores bressol el dia 13 de març, hem fet les reclamacions pertinents i estem elaborant una queixa exigint explicacions i que no torni a succeir una situació com aquesta. 
  
Per altra banda ens estan arribant moltes consultes respecte acomiadaments del personal que treballa en empreses externes licitades per l'Ajuntament, el Consorci o el Departament. Us demanem que si coneixeu algú afectat l'adreceu a nosaltres. Per la nostra banda estem demanant a l'Ajuntament que aclareixi a les empreses si l'import de les licitacions continuarà sent el mateix i que en aquest cas obligui a les empreses a no despedir el personal atès que no tindran pèrdues.

Més informació sobre els processsos d'ERTO O ERO:


A més, pots trobar més informació al nostre web:
Informacions sobre el Coronavirus (àmbit educatiu) Si tens dubtes generals en relació amb temes de salut consulta la informació actualitzada del Departament de Salut: Covid-19. 13.03.20 Instrucció 1 Mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació. Tancament indefinit de tots els centres i ...

Que el coronavirus no sigui una coartada Els darrers mesos, i en especial les darreres setmanes, estem vivint l’expansió d’un virus denominat COVID19 i comunament coronavirus. La seva existència és una evidència, com també ho és el seu impacte que es tradueix amb un nombre creixent de persones infectades i hospitalitzades. Desgraciadament també ...


Reiterem que estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta que tingueu aquests dies.