Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dijous, 31 d’octubre del 2019

"SUSTO O MUERTE" COMUNICAT DE LA CGT RESPECTE POSSIBLE CANVI DE CATEGORIA DE LES EDUCADORES BRESSOL.

El passat dimarts 29 d’octubre de 2019 els sindicats CCOO i UGT van celebrar una assemblea a l’IMEB on van comunicar els suposats plans de l’administració respecte el canvi de categoria de les educadores bressol. Allà van anunciar que l’administració donaria dues opcions, o bé fer dues categories a través de dues convocatòries d’oposició (A2 i C1), o bé que totes les treballadores a partir de les noves oposicions siguin classificades com C1. Es dir: "SUSTO O MUERTE".

Davant aquesta informació volem manifestar diverses qüestions:
1.    No entenem d’on surt aquesta informació atès que van assegurar que no havien tingut cap reunió. Pel que fa a la CGT, no ens han convocat a res i denunciem el ninguneig per part de l’administració, tot i que som a  a la mesa general de negociació després dels nostres bons resultats a  les eleccions sindicals. 
2.    La CGT no avalarem cap baixada de categoria de les educadores bressol, han de conservar la categoria A2 i les properes oposicions han de contemplar les mateixes condicions respecte les titulacions d’accés i la categoria professional que les del 2009, atès que no hi ha hagut cap canvi substancial des de llavors a la normativa (TREBEP, disposició transitòria tercera on es fa constar que el grup B passa a subgrup A2 a totes les administracions, decret 282/2006 que regula la titulació de la nostra professió i la LOMCE). Si ens fixem en l’anterior convocatòria on per A2 ja s’exigia el grau universitari, es va especificar que s’atenien a la LOE per demanar grau universitari o tècnica superior d’educació infantil.
3.    En cap cas acceptarem una classificació de C1, atès que aquesta categoria correspon a una titulació de grau mitjà. La titulació de cicle formatiu de grau superior equival a la categoria B, inexistent pel funcionariat de l’Ajuntament.
4.    Si es volgués fer cap modificació de les categories d’escola bressol, s’hauria de fer a través d’una bona RLT (relació de llocs de treball), on es definissin funcions diferents per a cada categoria. No a través d’unes oposicions, d’amagat i sense cap negociació. I sempre que  la RLT s’avingui a normativa estatal. Les educadores de bressol apareixen als annexos de la RLT “provisional” aprovada en 2018 com a categoria A2. No es poden modificar categories professionals sense modificar la RLT.
5.    La CGT estem en contra de la doble escala salarial: mateixa feina, mateix salari, mateixa categoria. Baixar la categoria a C1, tot i que es digui que no variarà el sou, a la llarga aquest pot acabar baixant atès que si no el baixen de bones a primeres serà per un pacte pel que fa als complements, que sempre es pot revocar; aleshores, el que prevaldrà serà el sou base assignat per llei a la categoria C1 amb el que comporta també en quant a cotització. A més, en quant a mobilitat a altres ens de l’Ajuntament sortiríem perdent irrevocablement.
6.    La CGT proposem que a les properes oposicions es mantigui la categoria A2 com fins ara, atès que el marc legal continua sent el mateix; incentivant posteriorment, si hi escau, que les educadores amb el títol d'FP obtinguin el grau per tal de tenir una plantilla millor formada. Les oposicions han de sortir però no a qualsevol preu, l'objectiu ha de ser mantenir o millorar les condicions laborals de les treballadores i els treballadors, mai empitjorar-les.

Ara mateix estem pendents d’una convocatòria de reunió amb gerència de l’IMEB que sembla que serà el proper 12 de novembre, on traslladarem el nostre posicionament al respecte, entre d’altres qüestions.
No descartem la necessitat de plantejar mobilitzacions per aquest tema i d’altres que ens ocupen i preocupen com el complement d'experiència discriminatori, el complement de direcció ridícul, el complement d’atenció directa més baix que en altres especialitats o les traves per la conciliació familiar.
Per això convoquem una assemblea el 12 de novembre a les 18h a l’IMEB on convidem de bon grat les companyes de la resta de sindicats per lluitar juntes contra aquests greuges.

dimarts, 22 d’octubre del 2019

Hores de permanència a secundària

Diverses persones s'han adreçat a nosaltres preguntant quin és el número total d'hores de permanència als instituts, escoles d'art i escoles d'adults atès que en alguns centres les direccions asseguren que el total d'hores de permanència són 30. 
Des de CGT hem consultat RRHH i Inspecció i ens confirmen que no és així, sinó que el total d'hores setmanals de permanència al centre són 28. 
Recordem a més que abans de les retallades el total d'hores de permanència als centres de secundària era de 24 hores i que hem fet diverses vagues reclamant el retorn a aquest horari. Romandre més hores al centre no incrementa el treball personal del professorat, ans el contrari, les permanències serveixen per fer guàrdies de les companyes de baixa i doncs s'estalvien contractació de professorat nou. Recordem que al 2012 van quedar sense feina més de 5000 docents a Catalunya.


a secundària i escoles d'art 
2 hores d'activitats complementàries de presència al centre educatiu no sotmeses a l’horari fix (reunions d'avaluació, de claustre i de consell escolar, reunions amb pares o tutors legals, reunions de coordinació amb altres centres, reunions amb professionals i entitats externes, activitats de reforç i de tutoria, coordinació o tutoria de les pràctiques de la formació inicial de professors, tutoria de professors novells i altres encàrrecs. 

a escoles d'adults: 
3 hores d'activitats complementàries de presència al centre no sotmeses a l’horari fix (reunions d'avaluació, de claustre i de consell escolar de centre, de coordinació amb altres centres, amb professionals i entitats externes i altres encàrrecs que, en el marc de les seves funcions, li faci el director o directora del centre).


Hem fet consulta sobre interpretació d'aquests punts i ens contesten el següent:

Des d'inspeció:
Et confirmo que les dues hores d'activitats complementàries requereixen de convocatòria de la direcció del centre per realitzar alguna de les activitats previstes normativament. Evidentment, la convocatòria pot ser per a diferents dies i no cal que sigui única.

No entenc que del que diu la normativa es pugui demanar a un professor que justifiqui cada setmana en quin horari fa aquestes dues hores.

De tota manera, entenc que el millor que heu de fer no és quedar-vos amb la meva opinió, sinó fer la consulta directament a RRHH del Consorci.

Una salutació,

Ignasi del Blanco
Inspector d'educació


i des de RRHH del CEB: 

Tal com diu la Inspecció, les instruccions diuen molt clarament que son dues hores d’horari no fix, del que es desprèn que s’utilitzaran per qüestions puntuals reunions d'avaluació, de claustre i de consell escolar, reunions amb pares o tutors legals, reunions de coordinació amb altres centres, reunions amb professionals i entitats externes, activitats de reforç i de tutoria, coordinació o tutoria de les pràctiques de la formació inicial de professors, tutoria de professors novells i altres encàrrecs que, en el marc de les seves funcions, li faci el director o directora del centre (tal com diuen les instruccions). A aquestes tasques es dediquen dues hores setmanals, entenc, però, que possiblement una setmana en siguin 4 i una altra cap, per exemple. Entenc també que no sempre seran convocades per la direcció, sinó dins del marc d’actuació de cada docent (reunió amb pares o amb d’altres professionals, per exemple).

Miquel Garcia
Director de l’Àrea de Recursos Humans i Organització

Discriminació de les educadores bressol en el conveni de l'Ajuntament.

Quan s'estava negociant el conveni de l'Ajuntament, on la CGT no hi va participar, ja vam advertir (veure comunicat) que s'estava discriminant les educadores bressol pel fet que aquestes reben un complement d'experiència molt més baix que els treballadors de la mateixa categoria (A2). Ja alesoheres vam presentar instància que no va obtenir resposta raonada. 

Des de CGT no signarem aquest conveni perquè entre d'altres coses no estem d'acord en incrementar el salari segons l'experiència, atès que ja hi ha complements que contemplen l'antiguitat i perquè pensem que s'estableix una doble escala salarial: mateixa feina, diferents salaris. La CGT aboguem per un increment lineal del sou base. 

Tot i així, no entenem la discriminació de les educadores bressol en quant aquest increment. 


Però la discriminació no acaba aquí. Les educadores bressol també cobren molt menys en el concepte d'atenció directa que, per exemple, un treballador de serveis socials. I també és ridícul el complement que cobren les direccions donada la responsabilitat que assumeixen. 

Per això hem registrat una instància demanant una explicació raonada d'aquesta diferència adreçada al gerent de RRHH de l'Ajuntament. depenent de la resposta o si hi ha silenci administratiu, iniciarem una campanya denunciant la discriminació per raó de gènere que es promou a l'Ajuntament. 







Manca de personal subaltern

Hem detectat que en algunes escoles no s'estan contractant suficient personal subaltern. En concret, a un dels centres de l'Ajuntament amb més de 500 alumnes, torn de matí i tarda només hi ha 1 conserge al matí, quan el curs passat n'eren 2. La conserge que hi ha ara pateix estrès atès que no pot assumir tota la feina. 

Per això, després d'haver reclamat per mail la contractació de més personal subaltern i davant el silenci dels responsables de personal, avui 21 d'octubre del 2019 hem registrat una queixa on recolzem la proposta feta per CCOO l'any passat on sol·liciten l'establiment de ràtios pel personal subaltern i reclamant la constractació inmediata del personal subaltern necessari. 

A) Assignació dotació.
ALUMNES
EFECTIUS
De 0 a 250
1
De 251 a 500
2
A partir 501
3
B) Assignació dotació pel criteri especial (centres amb horari nocturn i/o amb més d’un edifici)
ALUMNES
EFECTIUS
De 0 a 250
2
De 251 a 500
3
A partir 501
4



dimarts, 15 d’octubre del 2019

Davant la repressió no defallim.




Davant la repressió no defallim. L'Assemblea de la CGT Ensenyament cridem a l'organització i mobilització. 

Contra la seva repressió: més carrer i autoorganització popular. 

COMUNICAT DE CGT 

Per altra banda, com sabeu, hi ha vaga general convocada pel proper divendres 18 d'octubre. És vaga general, per tant, hi estem convocades totes les treballadores i treballadors, inclosos els de l'Ajuntament de Barcelona.
https://treball.gencat.cat/ca/ambits/relacions_laborals/vagues/convocatories/