Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 29 de novembre del 2019

Assemblea d'educadores bressol 4.12.19 18h

Us esperem a la propera assemblea el proper 
4 de decembre a les 18h a l'EBM Guimbó 

Per allò acordat a l'última assemblea proposem el següent ordre del dia
1.- Informació de la trobada amb la gerent
2.- Informació de la trobada amb advocat Rosa Sensat
3.- Validació del manifest
4.- Debat categories
5. Organització rdp i mobilització de l'11 de desembre. 

Com en les darreres convocatòries, animem a tots els sindicats a participar-hi. 




dilluns, 25 de novembre del 2019

Apunts assemblea bressol 21.11.19

El passat 21 de novembre es va celebrar assemblea d'educadores bressol pel tema de les oposicions i la categoria laboral i la resta de condicions laborals.

La CGT vam fer el trespàs del que es va parlar a la reunió de la mesa tècnica a l'administració del 17 de novembre.

VEURE RESUM


Aquests van ser els acords:

  • Fer acció “gran” per a fer-nos visibles políticament.
  • Fem acció abans del dia 17 de desembre (reunió RRHH) entre el 4 i el 17 de desembre, “acció bressol”. Dia 11/12 a les 18h a Plaça Sant Jaume, amb samarretes grogues i paraigües. (coincideix amb convocatòria de les TEI
  • Manifest: finals de la setmana del 25-29 de novembre, i s’aprovarà a la propera assemblea.
  • Propera assemblea (aprovar manifest) dimecres 4 de desembre 18h (lloc: falta que confirmi l’Imeb) + debat intern sobre categories.
  • 25 de novembre CGT convoca per a fer bloc bressol, dins de la manifestació del Dia internacional per l’eliminació de les violències vers les dones i les nenes. S’hauria de portar pancarta. Punt de trobada: a les 18h alçada Palau Robert (Pg. De gràcia amb Còrsega)

dijous, 21 de novembre del 2019

Vine al bloc BRESSOL per la manifestació del 25 novembre


Les educadores descola bressol de l'Ajuntament de Barcelona diem 
prou agressions laborals. 
  • Cal reconèixer la importància de l'educació del 0-3
  • Volem que es valori les feines de cura. 
  • Volem un complement d'experiència igual al de la resta de personal de l'Ajuntament.
  • Volem poder conciliar la nostra vida familiar i laboral i poder compactar les reduccions de jornada. 
  • Les que suplim a les companyes, volem cobrar l'estiu, com la resta de personal de l'Ajuntament. 
  • Volem ser contractades pel temps real que treballem. 
  • Volem unes ràtios que no ens facin sortir plorant de la feina. 
  •  Volem la categoria laboral que ens pertoca. 
CONTRA LES AGRESSIONS LABORALS A LES PROFESSIONS FEMINITZADES:
AUTODEFENSA FEMINISTA!!! 
el 25 de novembre vine al bloc d'educadores bressol 
Pg de Gràcia amb Còrsega a les 18h

dimarts, 19 de novembre del 2019

Reunió del comité de salut laboral de l'IMEB 19.11.19

Avui 19 de novembre s'ha fet una reunió del comité de salut laboral de l'IMEB. 

En aquesta reunió ens han informat que es farà un estudi de riscos psicosocials als serveis centrals i a les escoles de música com el que es va fer a les escoles bressol municipals. En aquest estudi es valorarà la percepció que tenen les treballadores de les seves condicions de treball. El qüestionari anònim que les treballadores respondran es treballarà en un grup de treball format per treballadores, tècniques en prevenció de riscos, representants dels serveis centrals i rrhh i representants sindicals.

Altres qüestions que hem tractat a la reunió:

1. Hem expressat la nostra voluntat de parlar sobre l'adaptació del treball a les educadores d'escoles bressol que no poden seguir fent la seva feina pel desgast i problemes que els hi ha provocat la mateixa.
Ens han dit que això s'hauria d'haver negociat amb el nou conveni i que en cap cas es podrà parlar de mobilitat o segona ocupació en les reunions del comité de salut. L'adaptació ha de ser dins del mateix lloc de feina. Tot això està redactat al PLA DE PREVENCIÓ

Des de CGT creiem que l'adaptació del lloc de treball és un dret present a l'estatut del treballador i que és imprescindible que es negociï amb l'administració possibles vies d'adaptació per les treballadores que, després de tants anys desenvolupant la seva feina, pateixen les conseqüències derivades d'aquesta. Els riscos físics són difícils d'evitar per la naturalesa de la pròpia feina i acaba deixant les baixes mèdiques com a única sortida per les treballadores. Per això, creiem que s'hauria de negociar la jubilació anticipada, segona ocupació o adaptació real de les treballadores que ho necessitin.


2. On està el resultat de l'estudi de riscos psicosocials que es va fer a les ebm?
Està al bulevard, a la carpeta biblioteca compartida. És públic i ho pot veure tothom. 



Accés als cursos de direcció, petita batallada guanyada, sembla.

Com sabreu, el curs passat i l'anterior vam fer queixa formal respecte la manera d'inscriure's als cursos de direcció, on la direcció del centre on treballem ens havia d'apuntar per poder optar-hi. Aquesta és la instància que vam registrar com a CGT i que varies persones també van registrar a títol personal. 


Enguany ha tornat a passar el mateix i hem escrit un email a rrhh queixant-nos un cop més del fet. 
Hores després, s'ha rebut un email de rrhh del CEB dient que atès que el personal de l'Ajuntament tenim problemes per apuntar-nos als cursos, ho podem fer enviant un email a rrhh del CEB. 

Celebrem doncs aquesta rectificació i que poguem optar als cursos de direcció sense dependre de les direccions dels centres on treballem . 

Adjuntem a continuació el correu que s'ha rebut de rrhh. 

Bon dia,



Davant les dificultats d’accés del docents municipals a l’aplicatiu del Portal de Centres, des d’on es tramita la sol-licitud de preinscripció per a participar en els cursos de formació inicial i d’actualització per a l’exercici de la funció directiva i el lideratge pedagògic, aquelles persones que vulguin presentar sol.licitud als esmentats cursos ho podran fer per correu electrònic a la següent adreça:



Indicant en el Tema: Curs de formació inicial de funció directiva o Curs de formació d’actualització de funció directiva, segons sigui el cas.

En el text del missatge cal fer constar les següents dades:

Nom i Cognoms
Adeça electrònica corporativa
Categoria
Anys d’antiguitat com a funcionari/ària de carrera
Nom del centre educatiu


DATA LÍMIT PER ENVIAR SOL.LICITUDS: DIJOUS, 21 de NOVEMBRE
INFORMACIÓ DELS CURSOS:

1. Programa formació inicial
2. Programa formació actualització
Àrea de Recursos Humans i Organització
recursoshumans.ceb@gencat.cat
Consorci d’Educació de Barcelona
Generalitat de Catalunya
Ajuntament de Barcelona
Pl. Urquinaona, 6 1ª planta
08010 Barcelona 93 551 10 00

Reunió amb l'administració respecte oposicions bressol

Mesa tècnica a la Gerència de Recursos humans, Carrer Escar 1, el dia 15/11/19.

TEMA: CONCURS D’OPOSICIONS EDUCADORES D’ESCOLA BRESSOL


Assistents:Administració

Elena Pérez- directora de Recursos Humans
Teresa Salvador- cap de recursos i serveis.
Sindicats:
CCOO, Intersindical, CSIF i CGT que també anava acompanyat d’una advocada.
(UGT va enviar un comunicat el dia abans dient que preferien mantenir-se fora de les meses de moment.)

A l’inici l’Elena Pérez fa el següent plantejament de l’administració, segons ella de manera asèptica: aplantillar a les interines que tenen dret a consolidar la plaça i a causa de les dobles titulacions, l’oferta pública s’ha d’executar de manera operativa per evitar que s'impugni, cal buscar una solució, volen solucionar el problema a favor de les educadores i no en contra.

Reconeixen que hi ha un problema i que s’ha de treballar sense pressa però sense pausa. No volen proposar res que a termes jurídics no es pot portar a terme.

Alternatives possibles? Comenta que potser hi ha més de les que a ells se’ls hi poden acudir, per això s’ha de treballar, a priori la primera alternativa seria; convocar A1 per una part i C1 per un altre, el problema seria que A2 tindrien doble possibilitat per presentar-se a les dues convocatòries, llavors potser convocar totes a C1 amb possibilitat de promoció interna.

A partir d’aquest punt comencem a intervenir els sindicats.

1ª qüestió que es planteja: Perquè l’any 2009 es va poder portar a terme el concurs d’oposició amb categoria A2, Què ha canviat ara? L’Elena contesta que ha canviat el marc legal, que actualment hi ha un acord al plenari on es recullen les categories. Actualment, afirma que no hi ha ningú que signi unes oposicions amb categoria A2 amb un funcionari que no tingui el títol corresponent. Afirma que si algú fa això, es denunciarà per prevaricació.

2a qüestió que es planteja: Desplegar la categoria B, l’Elena Pérez comenta que l’EBEP trasllada aquesta responsabilitat a la comunitat autònoma. La Generalitat no ha fet cap desenvolupament normatiu i no té intenció de fer-ho, segons ella ja ho va plantejar, defensava que s’havia d’habilitar aquesta categoria, ja que actualment ja n’hi han títols de CFGS que habiliten explícitament determinades feines.

Però diu que sent realista no ho veu fàcil, ja que la Generalitat no està disposada, s’ofereix per recavar un dictamen jurídic per resoldre dubtes.

Després d’això, CGT hem presentat l’exemple de la cconvocatòria d'oposicions de Sant Adrià de Besòs i la seva RLT on les educadores d’escola bressol estan amb categoria B funcionarial i l’últim concurs d’oposició va ser a la primavera d’aquest mateix any.
L’Elena dubta de la validesa d’aquesta assignació de categoria a Sant Adrià de Besòs i es compromet a preguntar i informar-se.

Insisteix en el fet que es poden buscar diferents hipòtesis però buscar la manera de què es contempli jurídicament.

3a qüestió – Quant de temps tenim? Comenta que no tenen pressa perquè s'entén que la solució no és fàcil, s’ha de treballar per buscar-la, parla de 2-3 mesos treballant plegats, el temps que faci falta però tampoc es pot allargar molt, ja que els llocs de feina s’han de consolidar. Però insisteix en el fet que ens hem de posar d’acord abans de prendre decisions.

4ª qüestió- També s’ha plantejat com se solucionaria la problemàtica de què treballin dos professionals en categories diferents cobrant el mateix i desenvolupant les mateixes tasques. Encara no tenen una resposta clara per aquest tema.

Exposicions que hem fet CGT
Hem exposat el neguit i preocupació del col·lectiu.
Hem defensat que C1 NO és la categoria que s’ha de contemplar en cap cas, i que és necessari que hi hagi una categoria professional on es contempli la titulació de la professional de CFGS, ja que actualment no existeix (B potser?) i fent referència al cas de Sant Adrià de Besòs.

Acords finals
Pròxima reunió: 17 de desembre del 2019.
l’Elena Pérez demanarà un dictamen jurídic referent al grup B, paral·lelament també s’informarà l’advocada de CGT.

Dades que han donat:
- S'ofertarà 481 places
- De les 543 interines d’estructura actualment hi ha:
206 amb grau de Magisteri.
337 CFGS
Quedaran 71 places per cobrir.
(Les dades són actualitzades del curs passat, és dir, les persones que han aportat el t´tol de grau després d'haber-se apuntat a llistes estan contabilitzades)

Un cop finalitzada la reunió un grup d’educadores es van concentrar a l’edifici manifestant que «el 0-3 hi és!» amb samarretes grogues i pancartes exposant #prouprecaritzacióbressol.

CONTINUEM TREBALLANT PLEGATS PER ARRIBAR A UN BON ACORD QUE NO PERJUDIQUI CAP EDUCADORA!


dijous, 14 de novembre del 2019

ASSEMBLEA BRESSOL 21.11.19

ATENCIÓ!!! la sala d'actes de l'IMEB no està disponible. Serà a l'EBM La Filadora



dimecres, 13 de novembre del 2019

Apunts assemblea bressol 12N 19

Davant de la informació rebuda i després de la reunió  amb gerència i directora de recursos a l'IMEB sobre el canvi de categoria de les educadores bressol a través de les oposicions, es va celebrar una assemblea de treballadores d'escoles bressol el mateix dia a la tarda on hi van participar al voltant  de 200 educadores, amb el següent ordre del dia: 
1. Informació per part de la CGT
2. Informació de l'Associació d'Educadores Bressol Municipals de Barcelona respecte consulta legal.
3. Torn de paraules i debat
3. Propostes d'accions i acords. 

La CGT vam repartir un document amb la informació i el nostre posicionament respecte a les oposicions i la categoria de les treballadores bressol. En resum, pensem que no podem acceptar una baixada de categoria a C1 atès que aquesta correspon a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Tot i que al·leguin que el canvi de categoria no canviaria el líquid a percebre en la nòmina perquè ho compensaran amb els complements, no és veritat que les condicions siguin les mateixes perquè: 
a. Els complements es poden modificar des de les administracions locals i amb, per exemple, un canvi de govern, podrien decidir abaixar-los. 
b. Un C1 cotitza menys que un A2, ja que la cotització depèn del sou base i la destinació, que venen marcades per la categoria. 
c. Creiem que, a banda del salari, una baixada de categoria que no correspon a la titulació de la treballadora, atempta en contra del valor que se li dóna com a professional. 

També vam informar que el divendres 15 de novembre s'ha convocat a tots els sindicats de la mesa general de negociació, on la CGT tenim representació, per exposar la situació a RRHH de l'Ajuntament, carrer de l'Escar, 1.

A més, vam comentar altres temes que des de fa mesos estem treballant que tenen a veure amb la discriminació de les educadores bressol com són: 
a. El complement d'experiència
b. El concepte d'atenció directa. 
c. La no possibilitat de compactar les reduccions de jornada per cura d'infant.
d. El fet que les treballadores que cobreixen les reduccions de jornada i substitucions de tot el curs finalitzin el contracte el 15 de juliol. 
e. El fet que enguany les reduccions de jornada de nova petició no hagin pogut començar fins l'octubre. 
f. Les ràtios. 
g. L'atenció d'infants amb NEE


Des de CGT pensem que ja acumulem un seguit de greuges, tant per les treballadores com pels infants, que fan necessari emprendre accions per revertir la situació. 

Acords


  • S'està en desacord unànimement en acceptar la categoria C1 per totes les treballadores. 
  • S'està d'acord en el fet que cal emprendre accions.
  • Cal lluitar també per tots els altres greuges i pel benestar i els drets dels infants. 
  • Es creen dues comissions, una legal i l'altra d'accions. 
  • Per començar es farà un manifest i roda de premsa.
  • Propera assemblea el dijous 21 de novembre de 2019 a les 18h a l'IMEB.



divendres, 8 de novembre del 2019

ASSEMBLEA BRESSOL 12.11.19 18h IMEB. PROU PRECARIETAT.

Les educadores bressol de l'Ajuntament de Barcelona diem prou davant l'embat de l'administració per precaritzar les condicions laborals de les educadores. 

En primer lloc, hem sortit mal parades en el conveni de l'Ajuntament recentment signat, on ens discriminen en el complement d'experiència, en el concepte d'atenció directe o en el complement de direccions que comporten una reducció del salari en comparació amb salaris de la mateixa categoria professional. També, enguany, les interines amb reducció de jornada no l'han pogut compactar. A més les reduccions de jornada per cura d'infant no s'han pogut començar a gaudir fins l'octubre tot i que les treballadores la van sol·licitar al juliol. I per rematar-ho ens arriba la notícia que ens volen abaixar la categoria professional, de ser un A2 per passar a ser C1. 

Per altra banda, no oblidem la qualitat del servei: el benestar i educació dels infants. Les ràtios són insostenibles, no hi ha suport suficient pels infants amb NEE i l'atenció que reben els infants està molt lluny de la lloada excelencia. 

Tot plegat sembla una mostra del que pensen l'administració i els partits polítics que governen l'Ajuntament sobre l'educació de la petita infància. S'omplen la boca i publiciten la importància d'aquesta etapa educativa, però pel darrere precaritzen les treballadores i descuiden l'atenció i educació dels infants. Sembla evident que hi ha també una discriminació de gènere: com sempre la tasca que fem majoritàriament les dones és menyspreada. 

Ja n'hi ha prou!