Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimarts, 22 de maig del 2018

Reunió amb RRHH del CEB 16.5.18

El passat 16 de maig vam tenir reunió amb el cap de RRHH del Consorci d'Educació. APUNTS DE LA REUNIÓ. 
Destaquem: 
  • Nou accés a les borses docents a través de diferentes proves. 
  • Oposicions: seran lleugerament diferents a la última convocatòria de la Generalitat. Una mica més avantatjoses pels interins, però no suficient segons el nostre criteri. 
  • Transparència i accés a la informació: al juny es publicaran les llistes actualitzades i al setembre hauria d'estar enllestida la intranet. 
La CGT hem posat en dubte la necessitat de les proves per accedir a les borses docents en quant a la demostració de coneixements i habilitats pedagògiques atès que els títols universitaris i els màsters ja haurien de ser garantia d'aquests coneixements
La CGT hem informat de la creació de la Plataforma d'Interines de l'Ajuntament i hem demanat l'estabilització del professorat amb anys de serveis prestats. 
La CGT hem reclamat més transparència i millor tracte al personal que vol posar-se en contacte amb RRHH atès que no tenim accés a la ionformació sobre els nostres drets labnorals com a treballadores de l'Ajuntament. 

Més informació als APUNTS DE LA REUNIÓ. 

dimarts, 15 de maig del 2018

Interines en Lluita


Divendres passat es va constituir la Plataforma d'Interins de l'Ajuntament (PIA) per tal de fer front a la situació que patim els interins i al que suposarien unes oposicions amb bases similars a les de la Generalitat d'enguany.

Ens han fet arribar l'acta de la PIA per a que en fem difussió.

Un dels acords de la reunió va ser participar a la concentració d'nterins del proper dijous 17 de maig a les 18h a Pl. St. Jaume que convoquem la CGT, USTEC, l'Assemblea d'Interines i ara la PIA 
i coincidint amb les mobilitzacions d'interins arreu de l'Estat.


La propera reunió de la PIA serà el 25 de maig. Hora i lloc a concretar.

Adjuntem el manifest de la CGT per la concentració

i els cartells que s'han elaborat:


















Links relacionats:

1. https://www.facebook.com/assembleainterinsexperiencia/ (Balears)

2. Contenciós adminitsratiu inerposat per l'assemblea d'interins de les Illes Balears: https://drive.google.com/file/d/1SK7zItmrLjkcHhVt-Ac0Vq9W2elPpaBy/view

3. 17M concentració per l’estabilització del personal interí

4. Noticia vaga a Andalucia

5. Noticia vaga a València

Estadis de promoció docent (Sexenis/Novenis)

Els estadis de promoció docent (antigament anomenats sexenis) son increments del sou per antiguitat i per obtenció de crèdits.

Per tal d'aconseguir-los, s'han de sol·licitar i s'han d'obtenir crèdits que computen en diferents apartats. 
MÉS INFORMACIÓ

Aconsellem sol·licitar-los amb 2 mesos d'antelació perquè no es cobren amb caràcter retroactiu i un cop sol·licitat es cobren al mes següent d'haver complert els 6 o 9 anys de servei. Per tant, es cobra després d'haver complert 6 o 9 anys més un mes de serveis.

Els funcionaris de carrera podran assolir com a màxim cinc estadis.

També es reconeixen els anys de serveis prestats a d'altres administracions, però aleshores s'han d'anar a convalidar al Consorci d'Educació

Informació:
http://www.edubcn.cat/rcs_gene/74_2_sexennis_1.pdf 

Sol·licitud:
http://www.edubcn.cat/rcs_gene/74_estadis_sexenis_revisat_2015_3_reader.pdf

Per altra banda, els trienis son automàtics, son un increment de sou per cada 3 anys treballats. No s'han de sol·licitar, però comproveu a la nòmina que estiguin contats correctament perquè de vegades s'equivoquen.

dilluns, 14 de maig del 2018

Aclariments sobre la nòmina d'abril i bestretes

Moltes persones han vist alterada la seva nòmina del mes d'abril, això és degut a la devolució de l'última bestreta rebuda el juny de 2015.


La primera bestreta es va concedir el gener de 2013 i, en la majoria dels casos, es va retornar al mes següent. L'acord de la bestreta, si no hi havia renúncia explícita per part del treballador, es va continuar fent cada juny i desembre, recuperant i abonant una altra. Les bestretes es feien en un ingrés a part (per tant no figuren a les nòmines). En canvi, les devolucions es descomptaven de la nòmina i sí que hi figuren.

Així, la bestreta que vam rebre el juny de 2013 la vam retornar amb la nòmina de desembre de 2013. Alhora que ens abonaven una altra bestreta que la retornaríem el juny de 2014 alhora que rebíem un altre i així successivament. (Tot i que les bestretes es rebien els mesos de juny i desembre, hi ha hagut casos en els quals s'han rebut bestretes addicionals en altres mesos).

La darrera bestreta es va concedir el juny del 2015, ja que aquell any finalitzava l'acord amb l'Ajuntament, però com no s'havia retornat tota la paga de 2012, es va acordar deixar-la pendent, i es retornaria bestreta a mesura que es retornés paga del 2012. (Tot i que es van oferir diverses formes de retornar-la i la gent que va voler, va poder retornar-la de cop).

Per tant, l'última bestreta de juny del 2015 l'havíem de tornar al mateix temps que ens retornaven la paga extra de 2012. Aquesta devolució es va acordar que es faria els següents mesos:

Març 2015, novembre 2016, abril 2017 i abril 2018.

D'aquesta manera, amb l'última nòmina d'abril ha quedat liquidat tant el retorn de l'última bestreta, com la devolució de la totalitat de la paga extra de 2012.

Si teniu qualsevol consulta sobre el tema de la bestreta, poseu-vos en contacte amb la notra representant sindical: 

Julia Aisa
jaisacgt@gmal.com
660 656 001
                                                                                                                                                                                                                       

dimarts, 8 de maig del 2018

Davant els atacs a l'escola pública catalana



Davant els atacs a l'escola pública catalana, les docents i centres educatius s'estan organitzant per fer-hi front. Pensem que, a banda dels diferents posicionaments polítics que poguem tenir, hem de lluitar fermament per la defensa dels docents catalans i l'escola pública catalana. Aquí iniciatives que estan surgint:


1. Creació de la Taula d'Emergència Docent 

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5168#.WvFtedQS_4Y





2. Comunicat de CGT Ensenyament 
http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5170#.WvG-ptQS_4Y

3. Comunicat de la Federación Estatal de Enseñanza de la CGT 








Us animem a fer assemblees als centres per tal de donar suport als docents i centres atacats a través de resolucions de Claustres, assemblees de centres i Consells Escolars i a que feu propostes de possibles mobilitzacions. També ens oferim per organitzar assemblees als centres o fer xerrades al respecte.