Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimarts, 31 de gener del 2017

Video de la Plataforma Municipalitzem sobre externalitzacions

CGT davant de l’acord entre UGT, CCOO, USTEC i el Departament d’Ensenyament


Avui 31 de gener, s’ha escenificat l’acord entre els sindicats d’ensenyament UGT, USTEC i CCOO i el Departament d’Ensenyament i han desconvocat la vaga del proper 9 de febrer. L’acord contempla mesures anunciades fa setmanes (cobrament de juliol personal
substitut i substitucions des del 7è dia) la reducció d’una hora lectiva a mestres i professores pel proper curs 2017-18 amb la corresponent reincorporació d’uns 3500 docents i la reducció d’una altra hora el següent curs.
Des de CGT Ensenyament volem fer algunes consideracions sobre aquest acord:
- Creiem importants els avenços en la consecució de la plataforma reivindicativa. La reducció d’una hora lectiva i la incorporació d’uns 3500 docents pel proper curs 17-18 es va fer pública el passat 20 de gener, i el mateix Govern les incloïa a un document de proposta d’acord sobre els pressupostos el 23 de gener. També el compromís d’incorporar 2850 docents més durant els cursos 18-19 i 19-20 (que permetria la reducció de la segona hora lectiva) es feia públic el divendres passat. És a dir, totes dues mesures han sorgit abans de la reunió amb els sindicats de la mesa i pocs dies després de la vaga del 18 de gener. Per què aleshores, i quan no tenim la plataforma de mínims assolida, signen precipitadament aquest acord a la baixa i desconvoquen la vaga?
- Estem convençudes que aquestes millores sobre la proposta de pressupostos anterior les hem aconseguit amb la mobilització i donant a aquesta perspectives de continuïtat. No volem obviar que l’actual situació política, en la qual el govern no pot imposar els pressupostos unilateralment, ens ha afavorit. De fet, és a partir d’analitzar i debatre sobre aquesta situació amb moltes companyes i companys que vam acordar en assemblea convocar la vaga el 18 de gener, mentre s’estaven debaten els pressupostos i quan podíem incidir sobre aquests.
- La mesa sectorial no ha deixat de reunir-se amb representants del Departament durant aquests sis anys de patir retallades. Els propis sindicats que hi formen part han reconegut reiteradament l’immobilisme de l’administració a les reunions aquest temps, al mateix desembre amb els pressupostos presentats. Allò que ha canviat perquè ara comencem a revertir les retallades no ha estat l’habilitat dels negociadors, sinó la pressió exercida pels i les docents mitjançant la mobilització i en un moment clau que permet assolir les reivindicacions plantejades.
- L’acord no suposa una reversió de les retallades, no respon a les demandes del professorat, tot deixant de banda la major part de les reivindicacions de la plataforma unitària. Sobre la reducció de la segona hora lectiva el curs 18-19, discrepem que els sindicats signants donin per bo un compromís ambigu que va més enllà dels pressupostos que s’estan debatenti, fins i tot, més enllà de la present legislatura, sobretot perquè creiem que mantenint la pressió es podrien aconseguir les dues hores lectives pel proper curs 17-18.
- Lamentem que els sindicats signants desconvoquin precipitadament la vaga del proper 9 de febrer sense haver assolit la totalitat de les reivindicacions que tots els sindicats vam qualificar de mínims en el seu conjunt i més encara quan hi ha moltes possibilitats que la votació final dels pressupostos s’ajorni al mes de març i en una situació política que permetia assolir-les totes. Per això calia començar una mobilització prou contundent i a temps, i mantenir les seves perspectives de continuïtat fins el final.
- Des CGT vam acordar en l’assemblea de la jornada de vaga del 18 de gener convocar també la vaga del 9 de febrer amb els criteris de donar continuïtat a la mobilització i de no dividir els i les docents davant d’una convocatòria de vaga. Preveient les possibilitats de canvis d’aquests dies vam decidir també ratificar aquesta decisió en una propera Assemblea demà dimecres 1 de febrer a les 18:00 hores a la seu de la CGT (Via Laietana, 18, 9è pis). Arran la desconvocatòria de vaga del 9 de febrer i l’aval a les mesures acceptades per part de la resta de sindicats, haurem de debatre i decidir com seguim lluitant per recuperar tant les reivindicacions mínimes que estan per assolir com la resta de les retallades que encara patim.
CGT Ensenyament
Dimarts 31 de gener del 2017

diumenge, 22 de gener del 2017

Model d'nstància: que els diners que ens desconten de la vaga reverteixin retallades

Des de CGT us animem a totes aquelles que heu fet la vaga a presentar una instància individual per entrar al registre del Conorci on es demani que els diners descomptats de la vaga reverteixin en el Departament per a la contractació de docents per al retorn de la jornada lectiva a infantil i primària i secundària... També es pot canviar el contingut del text amb la introducció d'altres reivindicacions.


Model en PDF amb possible text

Valoració Vaga 18 de Gener 2017


PDF - 141.3 kB
El seguiment de la vaga ha estat desigual i globalment minoritari. A la manifestació davant del Parlament ens hi vam aplegar un miler de persones, amb molta força i ànims com no es veia a les darreres concentracions, sense deixar de cridar les nostres reivindicacions.
Vam entrar al Parlament per entregar un escrit amb la crítica a les partides pressupostàries presentades i les nostres reivindicacions. Estem pendents que ens confirmin una reunió, la propera setmana, amb tots els grups parlamentaris per poder defensar les nostres demandes. També vam entrar directament a la sala on es reunia la Comissió d’educació per deixar l’escrit amb les demandes sobre la taula de la Consellera.
A la tarda es va fer una assemblea oberta per valorar la situació i veure com seguim. Aquestes són algunes de les reflexions i propostes de continuïtat acordades:
Balanç de la vaga.
Es va valorar positivament la convocatòria de vaga després dels tres mesos de reunions per centres i el compromís sindical escrit d’anar a una vaga durant el debat dels pressupostos. La vaga era imprescindible i ha contribuït objectivament a posar en el centre del debat de pressupostos el tema de l’ensenyament públic, alhora que ha tingut un efecte dinamitzador del debat entre els i les docents. Si no ha tingut més força, no és tant perquè la gent amb qui s’ha parlat no veiés que era molt més lògica i que era la data necessària, sinó pel fet que la resta de sindicats no l’han convocat. Lamentablement, i contràriament al que veníem plantejant de manera unitària des d’octubre, CCOO, USTEC, UGT i ASPEC no han volgut convocar la vaga en el moment en que estan oberts i són esmenables els pressupostos, període durant el qual només convoquen les concentracions descentralitzades el 26 de gener. Reiterem que les vagues han de formar part d’un pla de lluita que tingui continuïtat i han d’arribar a temps d’incidir en les decisions enlloc de fer-se servir només com a amenaça a la negociació a les meses sectorials i, en cas d’arribar a fer-les després, com a forma de protesta a posteriori d’allò ja decidit.
En tot cas, la vaga del 18 de gener ha introduït el debat als centres sobre la necessitat de fer VAGA i és aquesta inèrcia la que cal emprar per impulsar noves mobilitzacions, inclosa la del dia 9 de febrer.
Continuïtat
L’assemblea ha votat convocar la vaga del 9 de febrer ratificant aquesta decisió a la propera assemblea oberta el dia 1 de febrer a les 18:00h a la seu de CGT, atès que aquests dies hi pot haver canvis que afectin la pròpia convocatòria de vaga ja que els mateixos sindicats han reconegut que aquesta pot ser desconvocada si s’accepten abans algunes de les reivindicacions. Per tant, un cop la comissió d’economia presenti les que recull als pressupostos, haurem de valorar si el cicle de mobilitzacions ha tingut èxit i s’han aconseguit les nostres reivindicacions o ratifiquem la convocatòria de vaga del dia 9 de Febrer per protestar contra el Departament d’Ensenyament. Seguim pensant que la vaga unitària hauria d’haver arribat molt abans però no volem dividir el professorat davant de les mobilitzacions sinó impulsar la seva participació i continuïtat.
L’assemblea també ha decidit convocar a les concentracions del proper 26 de gener amb aquest mateix criteri.
Us animem a fer assemblees als centres per organitzar-nos, a expressar el nostre rebuig i a fer-nos visibles i continuar amb la lluita. A més, si voleu que els delegats i les delegades de la CGT passem pel vostre centre a fer xerrades sobre l’actual situació de la negociació dels pressupostos i sobre les mobilitzacions, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres. El fet que comencem a recuperar drets i condicions lluitant ens ha de permetre recuperar també la confiança en la lluita... I ara és possible. Ens cal organització i mobilització!
Fotos de la Jornada de Vaga (flickr) (facebook)



COMPARTEIX