Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 31 de maig del 2019

Convocatòria comissió de serveis per CRPs

Us informem que sortit convocatòia de comissió de serveis per ocupar plaça a Centres de Recursos Pedagògics. 
VEURE CONVOCATÒRIA
Convocatòia per docents municipals

S’obre un termini entre el 30 de maig i el 10 de juny de 2019 per a la presentació de sol·licituds

dimarts, 21 de maig del 2019

Instància respecte el concurs de trasllats 2019

El passat 15 de maig vam entrar per registra una instància reclamant explicacions i modificació del nombre de places ofertades al concurs de trasllats d'enguany. 

Segons els nostres càlculs, tenint en compte les plantilles del curs 18-19, a la majoria dels centres el bloqueig de número de places excedeix el terç que estableix la convocatòria

En total hem trobat que manquen per ofertar un total de 58-62 places a secundària, escoles d’art, escoles d’educació especial i escoles d’adults. I manquen per ofertar un total de 18 places a escoles de primària.

A la vegada, hem demanat reunió amb RRHH. De moment encara esperem resposta. 

dimecres, 8 de maig del 2019

Concurs de trasllats

Us informem que avui 8 de maig s'ha publicat a la pàgina del CEB el concurs de trasllats de docents municipals. 

https://www.edubcn.cat/ca/professorat_i_pas/concursos/detall?51608




Data límit instància:Del 9 al 23 de maig de 2019, ambdós inclosos
Base convocatòria: Educació infantil i primària, educació especial, 237 KB
Base convocatòria: Ensenyament secundari i educació de les persones adultes, 259.2 KB
                               Correcció d'errades a la llista de vacants
Sol·licitud: Full de sol·licitud, DOC 56 KB

dimarts, 7 de maig del 2019

El govern es nega a incrementar la dotació per l'escola pública

Avui 7 de maig del 2019, el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) hem mantingut una reunió amb el president i el conseller d’educació amb la finalitat de demanar una ampliació pressupostària via decret llei per tal d’atendre la situació d’emergència en que es troba l’escola pública.

Hem presentat una carta amb una proposta quantificada de mínims (240m€) que inclou el retorn a l’horari del professorat d’abans de les retallades, la reducció de ràtios, el retorn de la inversió del 0-3, mesures per l’escola inclusiva i la construcció de centres públics entre d’altres.
La resposta tant del president com del conseller ha sigut totalment decebedora atès que han negat absolutament la possibilitat de fer aquest decret llei abduint que no hi ha pressupostos i que no hi ha suficients ingressos.
Hem argumentat que s’ha fet un decret llei per contractació de mossos d’esquadra i bombers. També que aquest matí els sindicats s’han reunit amb els grups parlamentaris i que tots ells han assegurat que aprovarien la tramitació del decret llei per ampliar el pressupost en l’educació pública. En definitiva que és una qüestió de voluntat política.

El president i el conseller han transmès la seva voluntat de revertir les retallades, però han assegurat que no és possible ampliar el pressupost i han criticat la resta de grups parlamentaris per no haver aprovat els pressupostos.

Des del MUCE creiem i així ho hem expressat que sí és possible aquest increment i que un govern amb visió de país ha de posar l’educació al punt 1 de les seves prioritats i que continuarem lluitant per aconseguir una educació pública per tothom.

Per això, el MUCE dóna suport a la vaga convocada pels sindicats d’ensenyament del dia 16 de maig i fa una crida a tota la ciutadania a fer el mateix.

Des de la CGT hem deixat clar que les reivindicacions de millora de les condicions laborals estan estrictament relacionades amb la atenció adequada al nostres infants. També hem fet palesa la immobilitat del Departament i del Govern davant la sentència a l’escola Viaró de l’Opus Dei, condemnada a pagar una multa per discriminació per raó de sexe en la contractació del professorat, i hem instat a que es comenci a replantejar el tema dels concerts educatius començant per deixar de finançar escoles que segreguen per sexe. També hem recordat que hi ha qüestions que no depenen dels pressupostos, com és el tema de la pèrdua de democràcia als centres lligada a la LEC i al desplegament dels Decrets de plantilles, direccions i autonomía de centres.

FEM UNA CRIDA, DONCS, A MOBILITZAR-NOS TOT EL PROFESSORAT A LA VAGA DEL 16 DE MAIG.

















divendres, 3 de maig del 2019

Els sindicats d'ensenyament ens hem tancat al Departament davant la negativa de revertir les retallades

Ahir 2 de maig, a la mesa sectorial d'Ensenyament, on la CGT vam anar com assessores, els 6 sindicats amb representació a Ensenyament vam decidir tancar-nos per fer pressió i mirar d'aconseguir la reversió d'algunes retallades abans d'haver de convocar una vaga de l'Ensenyament públic. 

Tot i que aquest no és el model d'acció sindical de la CGT, atès que creiem que les millores s'aconsegueixen amb la mobilització de totes les treballadores i treballadors; vam decidir que calia la unitat sindical per mirar d'aconseguir la reversió d'una part de les retallades. 

Així, representants de tots els sindicats d'Ensenyament han passat la nit al Departament d'Educació a l'espera d'una resposta positiva per part de l'administració. 

Les nostres reivindicacions de mínims són: 
• El restabliment irrenunciable de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal.
• La reducció de les ràtios i garantir cap tancament de grups a la Pública.
• L’inici d’un veritable procés negociador per revertir la totalitat de les retallades.

Aquest matí però, en la reunió de la mesa, l'administració ha tornat amb una nova negativa davant les nostres demandes de mínims. 

Hem argumentat que, tot i no haver pressupostos, és possible ampliar partides pressupostàries a través de decret llei, com s'ha fet per la contractació de Mossos d'Esquadra i bombers. Però el govern no sembla disposat a millorar l'educació pública. 

Per això, aquest matí, tots els sindicats han anat a registrar la convocatòria de vaga pel dia 16 de maig. 

Seguirem informant de qualsevol canvi en les negociacions i us demanem que estiguem alerta i participem de totes les possibles convocatòries. 

MENYS POLICIA I MÉS EDUCACIÓ!











PREAVÍS DE VAGA