Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimecres, 27 de maig del 2020

Comunicat sobre la obertura de les escoles Bressol.

Ahir s’anunciava a la premsa la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de reobrir les escoles bressol de la ciutat el proper 8 de juny. Som la primera comunitat que obrirà aquests centres, la resta s'hi han negat. 

Des de CGT a l’Ajuntamnet de BCN denunciem la irresponsabilitat de l’Ajuntament per voler precipitar una obertura dels centres sense haver tingut en compte les demandes de les direccions, educadores i diverses entitats com Bressol Indignades, sindicats,  o la FAPAC i sense possibilitat d’exercir les nostres tasques sindicals com a delegades de prevenció de riscos. 

A més a més també denunciem que en aquests dies de preinscripcions ja ha anat a treballar als centres personal vulnerable, com majors de 60 o embarassades, fet que contradiu les indicacions i que són fruit dels informes que ha emès la mútua Quirón Prevención, contractada per l’Ajuntament. Ara l’IMEB haurà de rectificar i esperem que ho faci, però ja ha posat en perill a treballadores vulnerables a l’acció del virus. 

Tanmateix, ens hem assabentat per tercers, tot i ser representants sindicals, que no s’activaran els nomenaments de les persones substitutes, com portem reclamant des de l’inici de la pandèmia, perquè no es cobriran les baixes.
No entenem com pensen obrir amb moltes de les educadores sent personal vulnerable o havent estat en contacte amb el virus que no es poden reincorporar. 

És una vergonya que un ajuntament progressista i que s’anomena feminista menystingui l’educació i les tasques de cures permetent unes condicions de reobertura dels centres dificilment educadives i que només responen a la necessitat d’aparcar les criatures per a que les families vagin a treballar en comptes de vetllar per l’equitat eductiva i oferir el servei als infants en situacions més vulnerables, i en comptes de vetllar per la salut de tots i totes, posant en risc tota la ciutadania. 

Exigim al govern espanyol i català que activin un permis retribuit per conciliació familiar a les families que ho requereixin, en comptes d'utiltzar les escoles d'aparcament. 

Exigim a l'IMEB que no obvii el dret sindical i acordi amb la part social i els delegats de salut laboral els plans de restabliment.

Exigim a l’Ajuntament que faci un pas enrere en la reobertura dels centres als infants i comencem a remar per a poder atendre tothom el curs vinent. 

CGT CEB-IMEB