Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 3 d’abril del 2020

Sobre oposicions docents CEB Ajuntament

El dijous 2 d'abril rebíem un mail del Consorci on s'informava el següent:

  Pel que fa a la convocatòria municipal de secundària i la previsió del calendari de proves, en aquest moment podem avançar que aquestes començaran a partir del mes de setembre.

En primer lloc volem informar que com a CGT no ens han convocat a cap mesa per parlar del calendari d'oposicions. Tot i així hem considerat pertinent, atès que no podem convocar una assemblea, fer una enquesta telemàtica sobre calendari d'oposicions al centres municipals i a les persones que ens heu facilitat el vostre contacte. A dia d'avui han votat 124 persones, el 96% interines, i aquests són els resultats:


Moltes persones interines, recolzen que siguin cancel·lades, defensant la seva modificació per un Concurs de mèrits per a l’estabilització de les interines en frau de llei. #lesquehisonesqueden

Altres es decanten per l’ajornament de la convocatòria. Ara bé, CGT creu que, tal com ha proposat el Consorci, posposar a inici del curs vinent és negatiu. I, un cop més, no s’ha pensat gens en el personal interí que oposita i la càrrega extra que suposarà tot plegat. El fet de treballar en un curs especialment intens, donada la situació del COVID-19, més les càrregues familiars i personals, és totalment injust i desigual.

Per tant, EXIGIM al Consorci:

Que es cancel·lin o s’ajornin, com a mínim, a juny de 2021, com a la resta de Comunitats Autònomes. 

Que, a més a més, es realitzin amb una garantia REAL d’estabilitat per al personal interí que ja ha demostrat de sobres la seva vàlua. I que es modifiquin a un procés de Concurs de Mèrits, donada l’excepcionalitat d’aquest curs i la situació de Frau de Llei en què es troben milers d’interines docents, tal com ha dictat el TJUE. 

Aquesta opció seria l’adequada, ja que resoldria el malestar del professorat interí i el personal funcionari dels tribunals (per qui també serà un desgavell haver de fer el procés en calendari lectiu), la reducció del percentatge de contractes temporals a l’Administració Pública i s’ajustaria a la sentència del TJUE.

Veieu també FAQs sobre la sentència del TJJUE

Contnuarem lluitant per un accés a la funció pública el més just possible.