Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 31 de gener del 2020

La CGT reclamem els recursos necessaris per unes escoles coeducatives

La normativa vigent prescriu l'existència d'una persona referent de coeducació i recomana l'existència d'una comissió de coeducació als centres educatius. Aquesta bona volutat és paper mullat si no s'inverteixen els mínims recursos necessaris com per exemple assignar hores de desgravació horària a la persona referent de coeducació dels centres i fer prescriptiva la constitució d'una comissió de coeducació dins el consell escolar.
Per altra banda alguns centres ens informen que han rebut una dotació de 750€ que s'ha de destinar a la compra de material coeducatiu. Aquesta dotació prové del Pacto Nacional contra la Violencia de Género, i entenem que hauria d'haver arribat a tots els centres des de Direcció d'Acció Educativa dels serveis territorials o el CEB. 

Per això hem registrat instància solicitant els canvis pertinents a la normativa i demanant explicacions respecte la dotació per materials coeducatius. 

Us proposem que: 
-Pregunteu al vostre centre si heu rebut la dotació esmentada. 
-Registreu individualment, com a Claustre i/o Consell escolar una petició similar a la que hem fet com a CGT, reclamant hores de desgravació pel referent de gènere i demanant fer prescriptiva la comissió de gènere. 

Adjuntem:
-model d'instància
Respecte el Pacto Nacional Contra la Violencia de Género:
-Carta del programa 
-Proposta de llibres i materials
-Certificat justificatiu