Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dissabte, 18 de juny del 2016

Noves retallades a l'Educació Pública.

El passat dimarts 14 de juny, els directors de TOTS els centres de Barcelona van ser convocats en reunió d'urgència per anunciar noves retallades a l'Educació, en concret retiren la reducció horaria de majors de 55, els substituts no cobraran el juliol, reducció sutantiva del suport eduatiu (aules d'acollida, vetlladors, etc). A les escoles de l'Ajuntament també les van convocar dues hores més tard sense concretar les plantilles del curs vinent, però amenaçant que retallarien personal. Hem visitat algunes escoles per contrastar la informació de primera mà i ens han dit a dues escoles de primària que retallaven 1/2 professor, i 2 professors a dues ecoles d'art, encara no tenim informació d'altres centres, però no te gaire bona pinta. 
En sortir de la reunió, una comissió de directors va fer un comunicat i va demanar que es recollisssin signatures als claustres recolzant-lo i van convocar concentració pel dijous 16 de juny, en que van entregar el document al Parlament. A la vegada, l'Assemblea Groga va convocar assemblea oberta a les 17h davant el Parlament. En aquesta es va expresar el gran malestar i es va fer palesa la intenció del Govern de desmantellar l'educació pública i es van fer varies propostes de mobilització. La primera serà aquest dimecres 22 a les 17.30 a pl. Urquinaona. 
Des de CGT creiem que és molt important que totes les escoles, tots els docents, families, PAS actuem plegats en defensa de l'educació pública. Per tant, convoquem també a les escoles de l'Ajuntament en efensa dels nostres drets i d'una educació digna per tothom. 


Doc recollida signatures

A la vegada, una escola de Barcelona ha iniciat recollida de signatures via change.org. SIGNAR