Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dilluns, 4 de maig del 2020

Substitucions Bressol: La (no) resposta de RRHH de l’Imeb

Com sabeu, des del tancament dels centres el col·lectiu de substitutes s'ha organitzat per tal de reclamar una solució a la seva situació de desemparament sense tenir opció a nomenaments i en molts casos tampoc a atur atès que no es poden acollir a les condicions d'ERTO. Des de CGT hem fet vàries denúncies a l'IMEB i a rrhh de l'Ajuntament i el col·lectiu s'ha organitzat en la Plataforma de Subtitutes IMEB en Lluita

També hem contactat la resta de sindicats per anar plegades per reclamar una solució per les educadores substitutes. De moment algun sindicat ha respost que cada un ja està fent les gestions pertinents, però no sabem quines són. 

Després de diversos emails i d'haver demanat una reunió telemàtica a rrhh, la cap de recursos va trucar a una de les nostres delegades sense avisar, per seguir no donant resposta. A continuació un resum de la conversa: 

1- Es cobreixen les noves baixes amb nous nomenaments atès que s'ha de fer teletreball segons el pla de treball que vau enviar a les direccions?

No, només han sorgit 5 o 6 baixes des del 13 de Març i algunes han estat baixes curtes, no hi ha atenció directa a infants i el pla de treball que s'ha donat a les escoles es pot cobrir perfectament amb el personal que hi ha en actiu a l'escola. No creiem que s'estiguin fent les 8 hores laborals.

Comentem que estem passant una situació excepcional amb realitats diverses a cada casa i que és difícil comptabilitzar les hores i sovint  hi ha massa feina.
Amb les substitutes es va fer un llistat de tasques que podrien fer en cas de ser nomenades. Comentem també que la Generalitat està fent nomenaments.

Resposta: no creu que aquestes tasques siguin necessàries i que els nomenaments de la Generalitat són molt pocs i que a les bressols de la Generalitat no s'estan fent nomenaments.

2. Quina solució dóna l'administració a les persones que esperaven un nomenament per a poder subsistir i no es poden ni acollir a les condicions d'ERTO de les empreses privades?

Igual que molta gent que està en situacions complicades en aquest moment hauran d'esperar a ser nomenades un cop tot es normalitzi.

Exposem de nou la situació d'incertesa de les substitutes i que creiem que l'Imeb hauria de buscar alguna manera de protegir a aquest col·lectiu desfavorit en aquesta situació especial.

3. Com preveu l'administració que les substitutes que no tinguin nomenament durant aquest període excepcional no es vegin perjudicades, pel que fa a l'ordre a la borsa?, això provocarà una bretxa pel que fa a la comptabilització de dies treballats.

Resposta: es mantindrà el mateix procés per ordenar la llista, no és just per les persones que estan treballant que es congeli, no es beneficiarà a unes per perjudicar a unes altres.
Les regles del joc són les mateixes, no podem canviar la legalitat així com així, l'ordre de la bossa contempla més coses, són dies treballats amb tot el que això implica (experiència laboral, ss...,)

4- Sabem alguna cosa sobre el tema de què les Escoles Bressols reobriran aquest curs a diferència de les escoles que NO ho faran? Només infants de 0-6 tornaran a l'escola.

Encara no ha sortit el decret, aleshores no és segur.

Exposem el perquè ens sembla una mesura arriscada i poc viable i que hem fet un escrit al respecte.

Respon: Si finalment es decideix per decret estatal, nosaltres acatarem el que ens diguin perquè no tenim opcions.

5- Com es podrà portarà terme la nostra feina i tenir en compte protocols de seguretat?

Resposta: la manera de fer fins ara canviarà, hi haurà mesures de distàncies amb les famílies, per exemple. Però tot està per veure encara.