Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 8 de maig del 2020

Resultats enquesta sobre teletreball i reclamacions al Departament.


Fa unes setmanes vam enviar una enquesta respecte teletreball, escletxa digital i substitucions. Us volem fer un resum dels resultats i compartir les reclamacions que hem fet arrel d'aquests.

En primer lloc volem destacar els resultats a preguntes sobre teletreball:





Com podem veure, estem teletreballant més hores que en les classes presencials. A més tothom estem utilitzant els nostres propis mitjans i hi ha gairebé un 30 per cent dels docents que no tenen els mitjasns necessàris. A més, de l'enquesta se'n desprèn que des de les autoritats educatives no s'han establert els canals per poder facilitar les eines necessàries pel teletreball. És impressionant també la xifra de persones que tenen dificultat per conciliar les cures i el teletreball. 

Respecte escletxa digital de l'alumnat els resultats són variables segons els centres, però és constatable que molts alumnes encara no tenen les eines pertinents per seguir el curs. 


Per tot plegat, des de CGT hem publicat i reclamat al Departament les diferents qüestions que es plantegen: 
1. Sobre el teletreball i l'us d'eines pròpies hem registrat instància: RECLAMEM RECURSOS PER FER TELETREBALL

2. Sobre l'alta dedicació que requereix el teletreball: DOCENTS HIPERCONNECTATS

3. Sobre l'escletxa digital de l'alumnat i els contractes amb companyies de telefonia: VEURE COMUNICAT

4. Sobre l'anunci mediàtic que l'alumnat podria tornar al juny voluntàriament: El Departament d’Educació cedeix davant la pressió dels lobbies empresarials