Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

divendres, 18 de setembre del 2020

L'INICI DE CURS a les escoles bressol amb més mancances i incerteses que mai. Fem vaga?


El 14 de Setembre les mestres vam començar el nou curs amb la il·lusió de sempre, amb ganes de veure als infants que fa tants mesos que no veiem, amb molta empenta d'engegar un curs nou... però aquest inici de curs també amb moltes pors. No és nou dir que som un col·lectiu molt infravalorat per les administracions que proporcionen uns recursos molt precaris i tot així ens esforcem per portar a terme la pràctica educativa amb molta professionalitat, centrant la nostra feina en el benestar dels infants, fent malabars per fer el millor acompanyament possible als petits, i tot amb ganes de construir i aprendre dia a dia.


Des del Març la precarietat s'ha vist més clara i amb més intensitat amb l'arribada de la COVID-19. Podríem enumerar la multitud de mesures injustes que ha pres (o que no ha pres) l'administració des del començament de la Pandèmia, per això, al Juliol vam denunciar a l'Imeb a inspecció de treball. Encara sense resposta per la sobresaturació que estan vivint.


Ara, al Setembre comencem un nou curs, amb les mateixes precarietats de sempre però ara li sumem el risc de salut i els nous protocols que ens dificulten la feina encara més. Protocols fets sense tenir en compte la part pedagògica de la nostra tasca educativa i amb la sensació que estan fets a correcuita. Protocols on la inversió en recursos humans ha estat nul·la i ara ho estem patint a les nostres escoles.


Entenem i demanem que es prenguin mesures de seguretat i s'elaborin plans d'actuació. El pla d'actuació va arribar a les escoles quan el curs ja estava engegat, quan les educadores ja havien començat a fer entrevistes amb les famílies.

Les mesures del nou pla que ha elaborat l'Imeb es limiten a la higiene, la ventilació, els espais i l'organització dels grups estables... i QUÈ PASSA AMB LES RÀTIOS I AMB ELS RECURSOS HUMANS? Fa molt que reclamem que amb les ràtios que tenim no es pot assegurar una educació de qualitat i ara amb les noves mesures tenim encara més responsabilitat per complir-les i més dificultat per fer un bon acompanyament als infants.

Està clar que aquests protocols s'han oblidat (un cop més) dels protagonistes de les escoles, els INFANTS.


Com podrem assegurar TOTES LES TREBALLADORES de l'escola l'educació i l'acompanyament que mereixen amb les condicions que tenim?


- Les educadores amb sobrecàrrega de feina per les noves mesures i sense poder comptar amb el reforç de la complementària, ja que s'ha convertit amb CONSERGE, amb el nou protocol d'entrada i sortida de les famílies. Ara no tenim el suport a les classes de la complementària, tan necessari durant l'adaptació.

Les direccions també es veuen afectades sense el suport de la complementària i també amb l'elaboració dels nous protocols les impossibilita fer suport a les classes.

Amb la limitació d'espais i grups estables, ens tornem a veure soles durant hores amb els infants en espais molt reduïts.


Demanem a l'Imeb una segona complementaria.


- Substitutes: els han fet signar un contracte amb dues clàusules noves que detallen, en cas que les escoles tanquin les portes els contractes quedaran rescindits i les persones que fan la suplència deixaran de prestar servei a l'empresa a causa de la manca de necessitat.

Hem enviat mail a l'administració preguntant si han canviat la normativa de borses, respecte a les substitucions, no tenim resposta oficial i ho estem portant amb l'advocada de CGT.


Demanem a l'Imeb que revoqui aquesta clàusula.


- Cuineres: després que algunes empreses facin ERTOs a les seves treballadores, 4 empreses tornen amb condicions diferents per les seves treballadores, els hi redueixen 2 h diàries la seva jornada dient que és per necessitats del servei i algunes treballadores de cuina encara no estan donades d'alta. Hi ha manca d'informació cap a les treballadores que es veuen molt preocupades davant d'aquesta situació.


Demanem a l'Imeb que comuniqui a les empreses licitades que no redueixin les jornades a les treballadores.


- Suport educatiu: Han augmentat 3 hores setmanals la seva jornada. De veritat esperen que amb mitja hora més al dia de suport a les estances se solucioni el problema?


Demanem a l'Imeb més recursos humans a les escoles.


- Personal vulnerable: S'han de reincorporar totes a la feina. Ja no són vulnerables?


- Conciliació familiar: Des del Març demanem mesures per la conciliació familiar de les educadores amb persones a càrrec. L'Ajuntament no ha pres cap mesura per facilitar la conciliació familiar de les seves treballadores.


Demanem a l'Imeb mesures de conciliació familiar per les seves treballadores.


... I continuarem demanant persistentment:


- Baixada de ràtios

- Municipalització de les empreses licitades.


Per aquest motiu i molt més volem preguntar a tot el col·lectiu de Bressol si estan disposades a fer vaga.


Qüestionari VAGA