Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimarts, 13 de novembre del 2018

Assemblea de Bressol Indignades 7.11.18

El passat 7 de novembre es va celebrar una assemblea de Bressol Indinades a l'IMEB. Us traslladem els apunts de l'assemblea.

Ordre del dia:
1. Presentació del nou video
2. Presentació de resultats de l'enquesta realitzada per Bressol Indignades
3. Reivindicacions 
4. Propotes de mobilització
5. Informacions sindicals.
6. Acords. 





2. Resultat de l'enquesta. 
Van fer reunió amb la gerent i el Casimir. Estaven força enfadats i lis van recriminar que no haguessin respectat le vies institucinals i el procés de l'Impulsem. 
També les van convocar les tècniques, però no van voler veure l'informe. En aquesta reuni´es va reclamar una millora de la comunicació i que les tècniques fossin més properes a les escoles. Des de l'IMEB també es proposa enquesta pels equips. Van reclamar una revisió del model, sobretot respecte el tracte dels infants. Cal concreció del que està escrit. 

3. Reivindicacions.
La principal és les ràtios. No es valora positivament la baixada de ràtios a les escoles d'alta complexitat, atès que s'etiqueten els centres i es poden estigmatitzar. Tampoc es considera adient l'increment del suport educatiu, són parxes i a més a més el suport educatiu està externalitzat i no tenen bones condicions laborals. Cal reclamar que es blindi el tema de les ràtios abans que canvii el govern, a través de l'annex del conveni per exemple. 
També es considera important la democratització de la gestió de les escoles. 

4. Propostes de mobilització. 
Es fan diferents propostes de mobilització.
Es proposa participar a la manifestació  per l'educació pública del 17 de novembre. 
Es planteja participar a la vaga convocada a Ensenyament el proper 29 de novembre. 
Es crea una comissió d'accions.

5. Informacions sindicals. 
Ha assistit a l'assemblea la representant de la CGT, la resta de sindicats no. Traspassa informació de la comissió de seguiment de l'annex del Conveni a partir de l'e-mail que envien els sindicats participants d'aquesta comissió:

-S'explica que les hores recuperables estan en perill, l'administració argumenta que no es poden recuperar les hores lectives. La part social argumenta que les educadores bressol treballen 26 hores anuals més que la resta de personal de l'Ajuntament i proposa que aquestes es considerin una bosa d'hores no recuperables. L'adminisració finalment proposa que hi hagi hores recuperables i que es puguin recuperar durant tot el curs. 
-Respecte oposicions es diu que les bases sortiran a finals d'any però altres persones diuen que es publicaran a l'abril.  També es diu que han de passar 8 mesos des de la convocatòria fins l'execució dels exàmens. 

La representant de la CGT proposa fer mobilitzacions durant la negociació de l'annex del conveni.
La representant de la CGT anima a participar de la manifestació del 17 de novembre convocada pel MUCE i prposa que es valori la participació de la vaga del 29 de novembre a l'enenyament públic. 

6. Acords
S'acorda participar a la manifestació del 17 de novembre. Punt de trobada: davant la porta de la UB Central. La CGT imprimirà fulletons amb les reivindicacions de l'escola bressol cap a la Generalitat. 
Respecte la vaga del 29 de novembre es conidera que no hi ha temps per preparar-la. Es proposa nodescartar la convocatòria d'una vaga. 
Propera assemblea: 4 de decembre a les 18h a l'IMEB.