dimecres, 17 de juliol del 2019

Comunicat: activitat recent


Al sector de l’educació hem tingut diversos fronts oberts després de les eleccions. 

Per una banda, a l’IMEB, hem demanat reunions reiteradament per diversos temes relacionats amb el conveni, com són la discordància en el complement d’experiència, drets a dies de vacances que es neguen a interines i substitutes i reclamant substitucions des del primer dia, i l'últim: la publicació de la circular 4/2019 de 7 de juny de 2019 sobre reducció de la jornada per conciliació familiar on no es permet concentrar els dies de feina. Després d’aconseguir data per la reunió, ens la van anul·lar i només hem pogut assistir a la constitució del grup de treball, seguim treballant en els temes esmentats sense descartar la necessitat d’organitzar les treballadores. 

Al CEB, hem aconseguit reunió i hem reivindicat varies qüestions, com el tema etern de la transparència i la comunicació entre el personal i rrhh, l’estabilització de les interines, l’accés als cursos de direcció o la inexistent normativa de borses docents. Però continuen sense convocar-nos a les reunions i sense facilitar-nos la informació que tenen els altres sindicats. La única cosa positiva que hem aconseguit, després d’instàncies i reunions és que no es doni de baixa a la Segurat Social als interins d’estructura. 

Per altra banda, i a un nivell més polític, hem rebut amb desconsol la noticia de l’obertura d’un centre educatiu municipal externalitzat i gestionat per una empresa religiosa, veieu el nostre comunicat

Així doncs, seguim lluitant per defensar els drets de les treballadores i treballadors i per aconseguir la nostra representativitat a les meses de negociació, que ens està costant molt esforç i no descartem demanar el vostre suport per a que es compleixi el dret sindical.

Molt bon estiu i torneu ben combatives.