dilluns, 28 de setembre del 2020

Carta oberta i manifest del personal de cuina de les Escoles Bressol Municipals.


Com ja us varem informar, el personal de cuina de les escoles bressol de Barcelona ja no pot més davant el maltracte rebut per part de les empreses licitades que presten el servei a les escoles bressol. 

Per això s'han organitzat i inicien la lluita per millorar les seves condicions i per reclamar la REMUNICIPALITZACIÓ  del servei. 

Us convoquem a tothom  a la CONCENTRACIÓ el proper DIMECRES 30 DE SETEMBRE a les 16:30h a la Pl Sant Jaume. (Complirem les mesures de seguretat mantenint distància entre nosaltres, amb l'ús de mascareta, hidrogel i cartells individuals). 

Us fem arribar la carta oberta a l'alcaldessa i l'equip de govern i el manifest: 

CARTA OBERTA A L’ALCALDESSA ADA COLAU I AL SEU EQUIP DE GOVERN. 

Benvolguda alcaldessa i equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona,

Les treballadores de cuina de les Escoles Bressol de l'Ajuntament de Barcelona (cuineres i ajudants) volem posar en coneixement d'aquesta administració la precarietat laboral a què ens sotmeten les empreses que contracta l'IMEB.

Les escoles bressol comencem el curs amb un període d'adaptació des de sempre, l'horari al setembre és fins a les 15h, les primeres setmanes hi ha pocs comensals. Això ho saben totes les empreses que concursen, ja que no és el primer any que es presenten.

Fa uns anys que aquestes empreses estan intentant fer retallades en l'horari de les ajudants i sembla ser que l'IMEB comença a consentir aquestes pràctiques.

Aquests anys diverses empreses han iniciat el curs amb retallada d'horaris i incorporacions tardanes. Quan és primordial posar les cuines al dia i més en aquest període amb la covid.

Una retallada que suposa més càrrega de treball per a la resta de les companyes i pot afectar la qualitat del servei. I més aquest any amb la pandèmia, ja que tenim tasques afegides de desinfecció i recepció de matèries primeres.

La retallada es realitza de forma unilateral i amb poca informació a les treballadores.

La majoria som dones amb contractes i sous ja de per sí precaris, amb la rebaixa d'hores es converteixen en sous de misèria.

Algunes empreses amb motiu de la incertesa estan començant a restringir en les comandes de matèries primeres i d'equips de protecció.

Sra Ada Colau i tot l’equip de govern, és hora que l'Ajuntament comenci a vetllar per moltes ciutadanes que també estan treballant per a l'Ajuntament sense estar en la seva nòmina i que això no sigui motiu per justificar diferències en les nostres condicions laborals i de passada afavorir les empreses permetent que vulnerin els nostres drets en el seu propi benefici.

Ja no podem més, som dones que ens sentim discriminades en l’àmbit laboral de l’Ajuntament del qual vostè i el seu equip en són responsables. l'Ajuntament de Barcelona té programes contra la pobresa feminitzada però no es fa res per les treballadores precàries que presten serveis pel propi Ajuntament. Demanem coherència. 

Per tot això, demanem que se'ns escolti. Volem una reunió amb qui competeixi per tal d’acabar amb aquesta situació i demanem que s’iniciin els tràmits per a la remunicipalització del servei de cuina a les escoles bressol municipals de Barcelona. 

Adjuntem un llistat dels greuges que patim per part de les empreses licitades: 
  • Poca informació i cap oficial per part de les empreses.
  • Restriccions de matèries primeres, així com d´equips de protecció individual i col-lectiva.
  • Retallada d'horaris (Setembre/Juliol) i en un cas revisable al llarg del curs per un acord del comitè d’empresa sense haver consultat les treballadores.
  • Reincorporacions tardanes al nostre lloc de treball en alguns casos.
  • Sous baixos. 
  • Contractes precaris d'obra i servei o de fixes discontínues sense poder acumular atur.
  • ERTOs en época de pandèmia per part d´alguna empresa.
  • No reconèixer el plus de responsabilitat a totes les cuineres.
  • Descomptar hores per visites I proves mèdiques.
  • Baixa cotització.
Per tot això us informem que aquest dimecres 30 de setembre ens manifestarem a les 16.30 a la Pl. St. Jaume i que estarem encantades que vingueu a escoltar les nostres reivindicacions. 

A l’espera de la vostra resposta,

Rebeu una cordial salutació. 


Col·lectiu de cuineres i ajudants de les Escoles Bressol de Barcelona. 

Barcelona, 28 de setembre de 2020. 

MANIFEST DEL PERSONAL DE CUINA DE LES ESCOLES BRESSOL: DIGUEM PROU!!

Les treballadores de les cuines de les Escoles Bressol municipals, diem prou a l´explotació a la que estem sotmeses per part de les empreses adjudicatàries del servei de cuina amb el consentiment de l´Ajuntament.

  • Poca informació i cap oficial per part de les empreses.

  • Restriccions de matèries primeres, així com d´equips de protecció individual i col-lectiva.

  • Retallada d'horaris (Setembre/Juliol) i en un cas revisable al llarg del curs per un acord del comitè d’empresa sense haver consultat les treballadores..

  • Reincorporacions tardanes al nostre lloc de treball en alguns casos.

  • Sous baixos. 

  • Contractes precaris d'obra i servei o de fixes discontínues sense poder acumular atur.

  • Ertos en época de pandèmia per part d´alguna empresa.

  • No reconeixer el plus de responsabilitat a totes les cuineres.

  • Descomptar hores per visites I proves mèdiques.

  • Baixa cotització.

Cal integrar i millorar les nostres condicions de treball, segons les nostres responsabilitats.

Com a col-lectiu, majoritariament femení, no ens sentim representades en aquesta política segregadora, classista i masclista.

Sou un Ajuntament que us declareu “feminista”, no hauríeu de permetre la nostra precarietat.

Els nostres drets com a treballadores, son vulnerats reiteradament per aquestes empreses i ho tornem a dir: amb el vostre consentiment!!

Demanem, volem i lluitarem per la municipalització del servei com a única solució per als nostres drets laborals. Confiem que l´Ajuntament ens faci costat.

L´única manera que tant les nostres condicions com el servei que donem als infants de la nostra ciutat siguin garantits és la remunicipalització del servei.

Som treballadores essencials i com a tals hem de ser reconegudes.

Nosaltres com a col-lectiu i vosaltres Ajuntament, tenim el deure de lluitar per la millora de les nostres condicions i el dret dels nostres infants.


MUNICIPALITZACIÓ JA!!


dijous, 24 de setembre del 2020

El personal de cuina de les Bressol paga els plats trencats de la crisi COVID


Ja al mes de març, amb l'estat d'alarma i el confinament, la CGT vam estar al costat del personal de cuina de les escoles bressol municipals de Barcelona quan les empreses licitades van començar a anunciar que farien ERTOs a les escoles bressol. En aquell primer moment, gràcies a la denúncia pública que vam fer, l'Ajuntament va actuar i va assegurar els salaris de les treballadores. Així i tot, una de les empreses, Servei d'Àpats-AlimentArt va portar les treballadores a ERTO àdhuc les denúncies de la CGT i la carta de les direccions de les escoles bressol afectades 

En aquest inici de curs els greuges i el maltractament continuen: 

7 i Tria ha signat un acord amb el comitè d'empresa on fan revisable la jornada laboral de les cuineres cada mes, creant inseguretat, precarietat i incertesa a les treballadores, sense haver-ho ni consultat amb aquestes. Les han donat d'alta al 50% de la jornada sense ser informades abans oficialment. 

Ausolan també ha donat d'alta a la seguretat social en un 50% de la jornada sense informar a les treballadores, que s'ho han trobat al consultar la seva vida laboral. 

Comer Bien no volen pagar el plus de responsabilitat que pertoca a les cuineres, volen fer les pagues prorratejades sense la conformitat de les treballadores, no tenen els menús d’octubre, encara van amb els EPIs de l’anterior empresa i no tenen ni el contracte ni la carta de crida.

A Cuina i Gestió no volen reconèixer el plus de responsabilitat a les cuineres subrogades i estan pendents de judici. Però això passa a gairebé totes les empreses, quan cada vegada que una empresa nova guanya el concurs, les treballadores han d'anar a judici per mantenir les seves condicions laborals en la subrogació. 

Servei d'Àpats-AlimentArt ha fet servir una altra estratègia per retallar, després d'haver enviat a ERTO a les treballadores, ha endarrerit el dia d'inici de la feina, estalviant-se el mateix gruix de salari que en les altres situacions, també sense informar les treballadores, i tampoc volen pagar el plus de responsabilitat, que per altra banda hauria d'estar inclòs al sou base per no haver de judicialitzar la situació a cada licitació.

Demanem a les empreses que deixin de maltractar el seu personal, tenir una licitació de l'Ajuntament és un bon contracte, i encara que hagin tingut pèrdues per la crisi del COVID, l'Ajuntament ha seguit pagant tot i l'estat d'alarma; no poden fer pagar els plats trencats a les més precaritzades de la piràmide empresarial perquè ja tenen unes condicions laborals ínfimes: contractes d'obra i servei i en el millor dels casos de fixes discontínues, salaris que no arriben als mil euros, abandó per part dels comitès d'empresa, desinformació per part de les empreses i en alguns casos amenaces. 

Exigim a l'Ajuntament de Barcelona que es responsabilitzi de les males actuacions de les empreses que contracta, i que defensi les seves treballadores, que són les que dia a dia es deixen la pell per alimentar i educar en alimentació (com publiciten les empreses) els infants de les nostres escoles bressol. A més a més l'Ajuntament hauria de posar en pràctica el que publicita respecte als programes contra la feminització de la pobresa. El personal de cuina de les escoles bressol municipals són un 99% dones.  

Per això demanem a l'Ajuntament que derogui la clàusula 8 del Plec de prescripcions tècniques on es permet a les empreses reduir les hores de les ajudants de cuina al setembre i al juliol. Aquesta clàusula no s'aplica normalment i enguany encara s'hauria d'aplicar menys atès que el volum de feina amb els protocols COVID incrementa. 

Ja vàrem felicitar l'Ajuntament quan va municipalitzar les 3 escoles bressol que havia privatitzat l'alcalde de Convergència i Unió, senyor Trias. Ara toca avançar en la mateixa direcció. Instem a l'Ajuntament a remunicipalitzar el servei de cuina davant la mala praxis de les empreses licitades. 

Per això les cuineres i ajudants, independentment de l'empresa que les contracta, s'han organitzat i convoquen una primera

CONCENTRACIÓ 

DIMECRES 30 DE SETEMBRE DE 2020

A LES 16.30h a PL. SANT JAUME 

Convidem a venir i difondre aquesta situació a tots els mitjans de comunicació. 



Seguiu la qüestió a les xarxes: 

 

dimarts, 22 de setembre del 2020

Reunió del Comité de Salut del CEB 22.9.20

 

Ens informen que està sent un inici de curs molt complicat i que queden alguns llocs per cobrir. 

  • Protocol Covid professorat i alumnat: quan es confina un grup? El professorat s’ha de confinar també? S’està creant l’oficina Edusalut, que serà l’oficina que tractarà tots els dubtes i problemes que vagin sorgint. El servei de prevenció farà la valoració i determinarà quines són les persones que s’han de confinar. A dia d’avui, quan hi ha un positiu a una aula, el grup i el professorat continua anant amb normalitat a classe fins que es faci la prova. No tenen previst fer proves massives a tots els docents.

La CGT pensem que el fet que no hi hagi un protocol clar crea por i inseguretat i confusió a l’hora d’actuar dels diferents membres de la comunitat educativa, i traslladar-ho tot als caps sense haver-los dotat de personal ens avocarà al caos de nou. 

  • Si ets profe i tens un cas de covid a casa, què has de fer? El servei de prevenció determinarà quins són contactes estrets i se’ls hi farà un seguiment. I si tens símptomes? La persona que tingui símptomes ha de trucar al CAP i allí l’informaran.  No es pot anar al centre amb símptomes.

  • Reforç servei de neteja, protocol neteja als centres. S’ha fet un reforç a tots els centres.

  • Què s’ha de fer si es produeixen irregularitats a algun centre? S’ha de fer una demanda i la passaran a inspecció educativa.

  • Senyalitzacions als centres. La senyalització no és obligatòria, depèn del protocol del centre. Aquest ha d’estar avaluat per inspecció educativa.

  • Tenim moltes queixes de docents que estan patint forts mals de caps, marejos i mal de gola a causa de l’ús de mascaretes. A més hi ha centres on hi ha professorat que té 8 hores seguides de classe. Què es pot fer al respecte? Traslladaran les queixes a Riscos Laborals. Si normativament es poden fer tantes hores seguides de classe, no es pot fer res. Riscos Laborals (rhriscoslaborals.ceb@gencat.cat) demana que les persones que tinguin problemes d’aquest tipus (mal de cap, mal de gola provocat per un excés d’hores seguides de classe amb mascareta…) ho comuniquin a Riscos Laborals (de moment no han rebut cap queixa). Informaran al Departament de la petició de micròfons pels docents en el cas de problemes de nòduls… Però, en principi, no tenen previst comprar micros.

  • Incongruències en els informes de vulnerabilitat, què han de fer les persones que consideren que no les han classificat correctament? Algunes han escrit al servei de prevenció i la resposta és que no es tornaran a fer valoracions. La valoració mèdica és individual i específica i depèn de molts paràmetres. Si la persona pot aportar més informació diferent  de la ja aportada, la pot tornar a enviar i ells la valoraran. 

  • EPIs i material de neteja.  Falta de gel hidroalcohòlic i de material per netejar taules, ordinadors... als centres. Són els mateixos centres els que estan assumint aquestes despeses. S’han repartit mascaretes, gel, pantalles facials (a casos concrets), guants, dispensadors i termòmetres. 

El Departament d’Educació proporciona tot el material. No ha de ser el mateix centre qui compri el material. En principi, no es faran dotacions als centres perquè siguin ells mateixos els que ho comprin.

Als centres municipals, apart del material proporcionat pel Departament, el CEB ha enviat mascaretes FFP2 al personal vulnerable que  s’ha determinat que la necessita. Al 2on trimestre es farà una distribució de material diferent. Segons la tipologia del centre s’envia un material o un altre. 

Si falta material, s’ha de reclamar a equipaments educatius serveisgeneralsde.ceb@gencat.cat

En breu, els centres rebran informació sobre l’ús dels EPIs.  El Departament està treballant amb informacions per enviar als centres.

Del material de neteja a les aules s’ha de fer càrrec l’empresa de neteja.

  • Nivell de risc. Segons Sanitat, els docents tenen una consideració de nivell de risc 1 (ja que segons ells, no treballen amb persones simptomàtiques).

  • Persones vulnerables. S’han valorat 496 persones. D’aquestes 450 s’han considerat vulnerables.

Des de CGT pensem que les mesures adoptades als centres per gestionar l’actual situació de pandèmia són insuficients i no garanteixen la seguretat de les treballadores. Per això, demanem al Departament les següents mesures:


  • Reduir les ràtios d’alumnes per aula: 10 a infantil i 15 a primària i secundària i a la resta de nivells educatius.


  • Incrementar personal docent, d’atenció educativa i de serveis necessari per a aplicar aquestes ràtios de seguretat que reclamem mantenint les especialitats i l’atenció a la diversitat.


  • Garantir la distància de seguretat dins de les aules i centres educatius.


  • Adoptar mesures de prevenció i protecció de la salut a persones treballadores, alumnat i famílies.


  • Garantir EPI’s  i material de neteja i desinfecció als centres.

divendres, 18 de setembre del 2020

L'INICI DE CURS a les escoles bressol amb més mancances i incerteses que mai. Fem vaga?


El 14 de Setembre les mestres vam començar el nou curs amb la il·lusió de sempre, amb ganes de veure als infants que fa tants mesos que no veiem, amb molta empenta d'engegar un curs nou... però aquest inici de curs també amb moltes pors. No és nou dir que som un col·lectiu molt infravalorat per les administracions que proporcionen uns recursos molt precaris i tot així ens esforcem per portar a terme la pràctica educativa amb molta professionalitat, centrant la nostra feina en el benestar dels infants, fent malabars per fer el millor acompanyament possible als petits, i tot amb ganes de construir i aprendre dia a dia.


Des del Març la precarietat s'ha vist més clara i amb més intensitat amb l'arribada de la COVID-19. Podríem enumerar la multitud de mesures injustes que ha pres (o que no ha pres) l'administració des del començament de la Pandèmia, per això, al Juliol vam denunciar a l'Imeb a inspecció de treball. Encara sense resposta per la sobresaturació que estan vivint.


Ara, al Setembre comencem un nou curs, amb les mateixes precarietats de sempre però ara li sumem el risc de salut i els nous protocols que ens dificulten la feina encara més. Protocols fets sense tenir en compte la part pedagògica de la nostra tasca educativa i amb la sensació que estan fets a correcuita. Protocols on la inversió en recursos humans ha estat nul·la i ara ho estem patint a les nostres escoles.


Entenem i demanem que es prenguin mesures de seguretat i s'elaborin plans d'actuació. El pla d'actuació va arribar a les escoles quan el curs ja estava engegat, quan les educadores ja havien començat a fer entrevistes amb les famílies.

Les mesures del nou pla que ha elaborat l'Imeb es limiten a la higiene, la ventilació, els espais i l'organització dels grups estables... i QUÈ PASSA AMB LES RÀTIOS I AMB ELS RECURSOS HUMANS? Fa molt que reclamem que amb les ràtios que tenim no es pot assegurar una educació de qualitat i ara amb les noves mesures tenim encara més responsabilitat per complir-les i més dificultat per fer un bon acompanyament als infants.

Està clar que aquests protocols s'han oblidat (un cop més) dels protagonistes de les escoles, els INFANTS.


Com podrem assegurar TOTES LES TREBALLADORES de l'escola l'educació i l'acompanyament que mereixen amb les condicions que tenim?


- Les educadores amb sobrecàrrega de feina per les noves mesures i sense poder comptar amb el reforç de la complementària, ja que s'ha convertit amb CONSERGE, amb el nou protocol d'entrada i sortida de les famílies. Ara no tenim el suport a les classes de la complementària, tan necessari durant l'adaptació.

Les direccions també es veuen afectades sense el suport de la complementària i també amb l'elaboració dels nous protocols les impossibilita fer suport a les classes.

Amb la limitació d'espais i grups estables, ens tornem a veure soles durant hores amb els infants en espais molt reduïts.


Demanem a l'Imeb una segona complementaria.


- Substitutes: els han fet signar un contracte amb dues clàusules noves que detallen, en cas que les escoles tanquin les portes els contractes quedaran rescindits i les persones que fan la suplència deixaran de prestar servei a l'empresa a causa de la manca de necessitat.

Hem enviat mail a l'administració preguntant si han canviat la normativa de borses, respecte a les substitucions, no tenim resposta oficial i ho estem portant amb l'advocada de CGT.


Demanem a l'Imeb que revoqui aquesta clàusula.


- Cuineres: després que algunes empreses facin ERTOs a les seves treballadores, 4 empreses tornen amb condicions diferents per les seves treballadores, els hi redueixen 2 h diàries la seva jornada dient que és per necessitats del servei i algunes treballadores de cuina encara no estan donades d'alta. Hi ha manca d'informació cap a les treballadores que es veuen molt preocupades davant d'aquesta situació.


Demanem a l'Imeb que comuniqui a les empreses licitades que no redueixin les jornades a les treballadores.


- Suport educatiu: Han augmentat 3 hores setmanals la seva jornada. De veritat esperen que amb mitja hora més al dia de suport a les estances se solucioni el problema?


Demanem a l'Imeb més recursos humans a les escoles.


- Personal vulnerable: S'han de reincorporar totes a la feina. Ja no són vulnerables?


- Conciliació familiar: Des del Març demanem mesures per la conciliació familiar de les educadores amb persones a càrrec. L'Ajuntament no ha pres cap mesura per facilitar la conciliació familiar de les seves treballadores.


Demanem a l'Imeb mesures de conciliació familiar per les seves treballadores.


... I continuarem demanant persistentment:


- Baixada de ràtios

- Municipalització de les empreses licitades.


Per aquest motiu i molt més volem preguntar a tot el col·lectiu de Bressol si estan disposades a fer vaga.


Qüestionari VAGA

dimarts, 8 de setembre del 2020

Reunió Comitè de Seguretat i Sallut laboral IMEB 4.9.20


Apunts reunió CSSL:

El divendres dia 4 de setembre vam tenir la primera reunió del Comitè de salut laboral amb l'Imeb del curs 2020-21.

El tema de la reunió era comentar el document que ja ha arribat a les escoles sobre els protocols per iniciar el curs 2020-21, document basat en el Pla de reobertura que van fer el 14/06, també es recull part de la valoració que es va fer a final de curs amb educadores i direccions.




En aquest apareixen les principals mesures de seguretat:
  • Grups estables
  • Higiene de mans
  • L'ús de mascareta
  • Ventilació d'espais.
El document anirà acompanyat de la declaració responsable per part de les famílies.

Des de l'administració afirmen que l'objectiu és aconseguir un entorn segur per infants, treballadores i famílies. Però des de CGT creiem que això no serà possible sense abaixar les ràtios

Aspectes generals a remarcar del document:
  • Es recomanable continuar fent el control de temperatura
  • El grup de convivència només serà el grup-classe.
  • Gestió de casos Covid, han fet un annex, queda explicat el protocol en cas de simptomatologia.
  • Comenten que infants amb PCR positiva són pocs, en tot el mes de juny va haver-hi un infant. (Des de CGT pensem que és així perquè només s'han fet PCRs a infants amb simptomes, no sabem res dels assimptomàtics)
  • Mascaretes: Es seguirà la normativa establerta al Consorci: és obligatori l'ús de mascareta per les treballadores que no estaran en un grup estable i recomanable per les educadores que estan en un grup estable.
  • Procés d'adaptació, es permet l'accés a les famílies en grups reduïts, 3 o 4 famílies PER ESTANÇA, qui es desplaçarà serà l'infant, la família romandrà a l'estança.
  • Reunions amb famílies, es poden fer telemàticament, es podran fer en grups estables, màxim 10 persones. Reunions més reduïdes i en 2 grups (dues reunions.)
  • Assessorament i acompanyament, se seguiran fent formacions per les educadores.
  • Bargalló va dir que tots els centres disposaran d'un interlocutor de l'àmbit de la sanitat per fer consultes (però des de CGT sabem que no s'han posat més recurssos a la sanitat pública per tal efecte, per tant és una sobrecàrrega pels companys de sanitat), l'Imeb està treballant amb l'Agencia de Salut pública per fer-ho.
  • Cada centre haurà d'elaborar el seu propi pla de centre. Hi ha un guió per elaborar el pla específic de cada centre.
  • EPI's: Els compraran cada centre amb la seva dotació econòmica com es va acabar fent al Juliol.
  • Augment hores Suport Educatiu: s'ha demanat a l'Ajuntament l'increment d'hores, s'està valorant i esperen que es doti d'aquestes hores. Durant el setembre quedarà igual, ja que el número d'hores ja és diferent cada any, esperem que a partir de l'octubre comptem amb aquestes hores de més.
  • Neteja: També s'ha demanat a l'Ajuntament un increment d''hores. Des de CGT creiem que el suport educatiu no ha de ser un servei extern, el que ha de fer l'IMEB és contractar més educadores.
  • Personal vulnerable: La reincorporació és voluntària fins al 14 i obligatòria a partir del 14.
CGT volíem fer preguntes sobre alguns temes que preocupen però no ens han deixat formular-les, ja que ens han dit que no era la reunió oportuna per fer-les, són temes de Mesa Sectorial, així que ja hem enviat un mail demanant una mesa General per tractar aquests temes entre d'altres:
  • ¿Quines mesures de conciliació familiar hi han previstes  donada la situació actual? Compactació: Respecte a la mesura de poder compactar la jornada per aquelles treballadores que feien reducció durant el període de retorn al Juny, vam fer la consulta de si es mantindria ara al Setembre i durant el curs, vau dir que sí per aquelles treballadores que ja ho havien gaudit durant la reobertura. Ens sembla bé que es mantingui, però demanem que sigui extensible per aquelles treballadores que no ho gaudien per evitar el greuge comparatiu, a més no oblidem que és una mesura que afavoreix que hi hagi menys exposició.
  • Ràtios: Ara ens trobem amb més dificultats que mai per fer l'importantíssim procés d'acompanyament, era una oportunitat per baixar ràtios.
  • Cuina i altres serveis educatius
- Suport educatiu: Cada curs es van augmentant les hores de suport a causa de les necessitats que hi ha, no seria bon moment per replantejar-se tenir dues educadores per classe i deixar de comptar amb un servei extern?
- Cuina: en quina situació ha quedat l'empresa "Servei d'àpats" que va fer Erto a les treballadores? Demanem que les subroguin a una altra empresa i es rescindeix el contracte, o com a mínim que no puguin tornar a concursar.
- Substitucions: encara hi ha centres on no s'ha completat la plantilla.

divendres, 4 de setembre del 2020

Finalment el CEB ha actualitzat i publicat les llistes d'interines

Després d'have-ho estat demanant tot l'estiu, el CEB finalment ha actualitzat i publicat les llistes de personal substitut i interí amb serveis prestats. 

VEURE LLISTES 

També us fem saber que disposem de les plantilles dels centres i que si creieu que s'ha produït alguna irregularitat podeu posar-vos en contate amb nosaltres. 

CONTACTA       AFILIA'T

dimecres, 2 de setembre del 2020

Els importa un rave l'educació i la salut.

Des de l'inici del confinament del 13 de març i amb el tancancament dels centres no ens hem aturat en reclamar unes mesures dignes laborals i de salut davant la improvisació esperpèntica de l'administració front la pandèmia. Va ser comprensible aleshores el caos generat amb normatives diferents cada dia i mesures improvisades ad hoc.

Ara però han tingut mesos per planificar el retorn a les aules, però el caos i desconcert continuen igual. Només hi ha una explicació, els importa un rave l'educació i la salut.

Al cap de vall tot és qüestió de diners, estan disposats a invertir en salut i educació o no? Fa anys que reclamem una sanitat i educació públiques de veritat, de gestió directa i amb els recursos que marca la llei (el 6% del PIB). Ara amb la pandèmia les mancances es fan més paleses que mai, i no han fet res per revertir-ho.

Ens llencen a la plaça de toros, a l'alumnat, als docents i a les famílies, sense cap mesura eficient; grups estables?, algú s'imagina un grup d'infants o adolescents que no es barregin entre ells?, que no es toquin als passadissos o als patis? Mascaretes?, no sabem on són ni d'on vindran, però a banda, ens imaginem set hores donant classe amb mascareta?, ens imaginem l'alumnat durant tota la jornada escolar amb la mascareta? Distancies?, a no!, les distancies ara ja no importen, les ràtios seran les de sempre. El personal vulnerable?, no res, a treballar, que no és tan arriscat.

Diuen que han contractat 8000 professionals més, doncs no sabem on els han posat, pels centres no hi són, les direccions no saben ni amb quina plantilla compten. Això sí, que cada centre faci el que pugui i redacti els seus plans de restabliment, sense cap directriu clara, beneïda autonomia de centres, que bé els va a l'administració per treure's responsabilitats del damunt, ells sí que es renten les mans.

Ironies a banda, la CGT hem estat al peu de canó tots aquests mesos, inclòs l'estiu, reclamant informació sobre plantilles, reclamant l'anul·lació de les oposicions, reclamant els tests serològics, suplicant directrius comunes i clares per l'organització dels centres, exigint baixada de ràtios. Hem impulsat reunions intersindicals, hem plantejat la possibilitat d'una vaga.

Ara comencem el curs reclamant explicacions de les diferents qüestions referents a la protecció de la salut. Adjuntem la instància que hem fet arribar al Consorci i que esperem poder treballar en una pròxima reunió del comitè de riscos.


Des de CGT us instem a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol incidència o denúncia amb referència als temes que ens ocupen i preocupen i que comenteu als claustres i assemblees (encara que siguin virtuals) possibles mobilitzacions que considerem necessàries.

Salut i que tinguem un inici de curs el més bo possible.


CGT CEB-IMEB 

Proposta d'instància de La Veu de l'Interí/na


El col·lectiu sorgit de la plataforma de docents interins de l'Ajuntament de Barcelona, La veu de l'Interí, constituïda al juny del 2019; davant la futura convocatòria d'oposicions docents a l'Ajuntament de Barcelona ha tingut una segona proposta d'acció per defensar els seus llocs de treball. 

Aquesta consisteix a enviar una instància individual de les persones interines adreçada als responsables de RRHH de l'Ajuntament i del Consorci d'Educació demanant l'ingrés a la funció pública per concurs de mèrits en concordància amb la recent sentència europea sobre l'abús de temporalitat en les administracions públiques. 

Com a CGT fa temps que reclamem el concurs de mèrits i no hem signat cap acord d'oposicions a la mesa general de negociació de l'Ajuntament de Barcelona. Per això, donem suport a la iniciativa i animem a tot el personal interí docent de l'Ajuntament a registrar la proposta  d'instància amb les seves dades. 

NOTA INTERINS CEB: S'han de fer dues còpies, una registrar-la al CEB i l'altre registrar-la a una OAC dient que ho enviin a RRHH de l'Ajuntament. Us demanem també que quan hagueu registrat la instància envieu una còpia o ens digueu que ho heu fet al mail del col·lectiu: interinsajuntament@gmail.com

NOTA INTERINS IMEB: S'han de fer dues còpies, i registrar-les a una OAC, una adreçada a RRHH de l'MEB i l'altre a RRHH de l'Ajunatment. Us demanem també que quan hagueu registrat la instància envieu una còpia o ens digueu que ho heu fet al mail del col·lectiu: interinsajuntament@gmail.com