Benvinguts

Blog de CGT de les escoles d'adscripció municipal

dimecres, 18 de març del 2020

Personal externalitzat i Coronavirus.

El Coronavirus, com en totes les crsis, està afectant els sectors més precaris de l'educació i del treball en general. Aquestes són les persones que presten serveis a l'Ajuntament contractades per empreses externes que licita l'Ajuntament. 

A moltes treballadores d'aquestes empreses (en concret que en tinguem constància AUSOLAN, FUNDESPLAI i PERE TARRÉS), el mateix dia que es tancaven les escoles els arribaven notificacions d'ERTO o d'acomiadament directament en el cas de contractes d'obra i servei o de substitució. 

Des de divendres hem estat fent una campanya de pressió a través de les xarxes i enviant email als membres del govern del consistori i als responsables de l'IMEB instant-los a que fecin el que ja havia fet la Generalitat: comunicar a les empreses que les licitacions continuàven en peu i que no havien d'acomiadar les treballadores. 

Finalment, ahir a la tarda es va publicar el DECRET D'ALCALDIA  i la nota de premsa on s'assegura a les empreses que seguiran cobrant les licitacions. 

En aquests moments les treballadores estan a l'espera de la reacció de les empreses. La CGT estem engegant una campanya de pressió per a que aquestes NO ACOMIADIN A NINGÚ, atès que seguiran tenint els ingressos previstos abans del Coronavirus. Si ho fan, estan actuant fraudulentament donat que si apliquen els ERTO, les treballadores cobraran diners públics (atur) i les empreses tindran doble benefici al no haver de pagar les treballadores. 

Confiem en la responsabilitat ètica d'aquestes empreses i esperem que aviat donin la noticia que no despediran a ningú. Si no és així farem les accions que calgui per la defensa dels llocs de treball. 

Per tant, si ets una de les treballadores afectades: 

1. Si et fan signar alguna cosa, NO SIGNIS, o signa NO CONFORME. 

2. Posa't en contacte amb les teves companyes i estigueu connectades per actuar colectivament. 

3. Demana explicació al Comité d'Empresa. 

4. Posa't en contacte amb la CGT, organitza't i lluita pels teus drets. 


I per tot això que ha passat i per molt més, tornem a exgir, i no ens cansarem de fer-ho, la GESTIÓ DIRECTA de tots ELS SERVEIS PÚBLICS i per tant la internalització del personal de cuina i menjador, de suport educatiu i de neteja que treballen a les nostres escoles. 

D'altra banda, us deixem enllaços que hem elaborat des de la CGT amb la normativa vigent a dia d'avui que us poden ser d'utilitat:

És cert que no es pugui fer una suspensió temporal del contracte a o un ERTO a treballadors/es amb contractes d’obra i servei?

Què hem de fer si l’empresa em notifica que m’acomiada arrel de l’actual situació d’emergència pel coronavirus? I si es tracta d’una suspensió temporal de la relació laboral?

En el cas que el meu centre de treball encara segueixi funcionant i no hagin implementat el teletreball, puc no anar a treballar per haver de cuidar les meves filles i fills ara que no tenen escoles?

Així mateix, al nostre web trobareu informació actualitzada, atès que cada dia es van publicant nous decrets degut a la situació actual. Les darreres novetats publicades:




Que el coronavirus no serveixi per tapar una crisi estructural del capitalisme, un sistema econòmic que destrossa la vida de milions de persones i, de fet, el propi planeta.

Que el coronavirus no sigui la coartada per una nova, l’enèssima, retallada de drets i transferència de recursos públics a les empreses privades.

Informem-nos, organitzem-nos i defensem els nostres drets. Ara, precisament, amb més força.